免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

2010.8.18金钟展能分享

关闭 [复制链接]
唔好意思,我发短信真系需要半天.咁又如何...系咪法律规定发短信唔可以发半天啊?人地部手机唔见咗 ...
-路人甲 发表于 2010-8-19 00:33

那么每次放飞机都系5见手机咯,我谅解
你说的真是巧合。
qwe777007 发表于 2010-8-19 00:32

如果你连人与人之间最基本既信任都无.我觉得你真系好失败咯...包容理解又无,又唔容易信人,,你做人觉得开心吗?
回复 96# -路人甲

講的好囖。今次義賣,就親眼見到人地噶帶隊。冇黎噶一個一個咁打電話。呢D米叫負責任囖。冇以為做咗帶隊大曬,乜都唔洗做。
那么每次放飞机都系5见手机咯,我谅解
qwe777007 发表于 2010-8-19 00:34

哈,既然你谅解,就唔好再系度针对人地咯...话系你自己讲,谅解咗之后仲要针对人地.....
如果你连人与人之间最基本既信任都无.我觉得你真系好失败咯...包容理解又无,又唔容易信人,,你做人 ...
-路人甲 发表于 2010-8-19 00:34

志愿者与服务点的诚信都不存在了何来谈论坛的确认名单?每天随时随地到各服务点说参加活动吧
回复  -路人甲

講的好囖。今次義賣,就親眼見到人地噶帶隊。冇黎噶一個一個咁打電話。呢D米叫負責 ...
何必咧 发表于 2010-8-19 00:35

你比话费我,我一定一个一个感打过去问。保证
志愿者与服务点的诚信都不存在了何来谈论坛的确认名单?每天随时随地到各服务点说参加活动吧
qwe777007 发表于 2010-8-19 00:36

如果你相信人地....就唔存在呢个问题
你比话费我,我一定一个一个感打过去问。保证
qwe777007 发表于 2010-8-19 00:37

你求先唔系话要帮人地俾话费乜?咁有钱,就唔好系度扮穷啦,净系识得讲钱...志愿者系付出不求收获嘎.
回复 102# qwe777007

人地帶隊就比得起。你就比唔起。電話費要幾錢啊?啱先仲話比錢人發短信。某d人都幾。。。。
如果你相信人地....就唔存在呢个问题
-路人甲 发表于 2010-8-19 00:37

相信了但却反而放飞机了,出个放飞机比人话两句,错鸟?
放飛機都系急事啦。冇事放你飛機做咩啊?你冇了解過人地乜事就米鬼吵啦。人地放飛機,你地有冇打過電話去問 ...
何必咧 发表于 2010-8-19 00:28

引用(确认名单)8月17日(周二)金钟展能中心期待你的参与
http://bbs.1205.cn/thread-39074-1-1.html
如需请假,请编辑短信:我要请假+你的名字到13560303679即可
回复 108# leungdong

唔洗咁大只。人地見到。問題系如果急事,來不及打電話。需要給人家這樣在網上罵嗎?大家都是志願者,何必?
千其唔好啊。到時又比人咩就無謂啦。

放飞机一直都系一种无道德,无素质嘅行为.
一次放飞机可以原谅,两次放飞机仲可以俾机会你(但会特别注意你)
第三次放飞机,对唔住,88
你一个服务点甘去放飞机,其他服务点又去放飞机,
人地会点睇你.
请唔好放咗飞机仲好理直气壮甘同人讲,"我请唔到假,我冇手机,我手机冇钱"
呢D系你本人嘅问题,唔好推卸俾其他人,
你地知唔知带队嘅辛苦,你唔出声就唔参加活动,
虽然唔会影响其他志愿者,但系影响成个集体,
成个队伍就要重新安排工作,俾带队带嚟几大麻烦,
如果放咗飞机,你认错,冇人会怪你,大方嘅人仲会包容你.
但..放咗飞机仲搵人讲说话,冇人会服你.
呢D都系废话,不过睇下其他服务点嘅带队或者负责人,会晤会俾一个经常放飞机嘅人参加活动了.

一个人犯少少错,我捻好多人都唔会出声.
如果一个人重复犯唔同错嘅错,仲要话俾人地知,"我系有理由嘅"
甘...后果...咪变成而家甘咯

为了他人着想。今晚暂时到此。期待老乌勿封帖,明晚继续