免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
返回列表 发新帖

关于使用志愿者活动报名程序bm.zyz.cn的通告

关闭 [复制链接]
收到了,支持下···
..........
还不如关闭志愿活动报名论坛
直接在BM里面发报名帖就好...不用这里又发,那里又发..
回复 30# 咸湿打工仔

冇錯冇錯,我支持你呀,
需要更新自己的资料的,请把会员编号头2位改为00。如你先填写的是10E017的会员编号,如果需要更新 ...
乌托邦@启智 发表于 2010-9-5 23:08

如果出现两个志愿者都后三位一样点算啊?
都系会提示重复喔!!!
其实用咗一段时间,真系觉得唔方便咯。
第一,有事请假,需要搵请假贴,跟着仲要发帖。
第二,冇办法修改真系好唔习惯,因为可能打错一个字或者临时选第二个时间段,真系唔方便咯。
第三,好似有D活动突然更改,可能有D人会忘记修改报名系统或者论坛其中一张贴,咁样我哋未必会日日睇住两个链接嘎,咁估计会令到有志愿者未知道改时间咯。
第四,确认名单确认后,有些人继续报名,我估计未必有管理员会睇报名系统D贴咯。我试过啦,报名确认后继续接受报名嘅,不过我见到有人报名后,直到活动结束,都未见到之后报名嘅志愿者名单已经被确认。
第五、我估计确认时,确认人员都要睇住请假贴同报名帖来筛选名单啩?比如我报名参加咗一个活动,突然有事去唔到,又去请假帖度去请假,咁确认人员一定要睇住报名帖同请假贴来确认真正能去嘅人员名单,唔系咁请假嘅人会冇啦啦上飞机榜喔,比窦娥冤仲冤。如果系人数请假多嘅情况,我相信工作量增加嘅只能系管理人员,你话系唔系啦?

综上所述,两个报名系统共存,可唔可以做到完全一致100%冇错误?
我只系个人建议,希望管理员慎重考虑。
不排除有人获取他人资料乱报名
可否用手机登录报名?
管理人的、
  抉择。  ╮( ̄▽ ̄)╭ 
再次测试,只要记住域名“bm.1205.cn”,就算冇注册,唔需要任何ID,一样都可以填写提交帖子。管理员,如果有人乱搞,你觉得系迈好安全呢?
支持支持
睇咗三个贴,我先明白我究竟有冇比确认。。。。

支持