免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
返回列表 发新帖
楼主: 路过青蜓

玩感情?我玩唔起!

玩感情?我玩唔起!

放手需要勇气+理智...
慢慢学啦...

玩感情?我玩唔起!

感情,其实冇咩人可以玩得起!

玩感情?我玩唔起!

[这个贴子最后由路过青蜓在 2006/04/21 08:32pm 第 1 次编辑]
下面引用由①些事①些情2006/04/21 08:31am 发表的内容:
有种爱的名字叫做放手~!!
我曾经深爱着一个女仔~~~但系只系我的一相情愿~~所以我选择了放手~~~
在我选择放手的时候~~觉得好痛好痛~~但系我现在想起~~好珍惜这种痛既感觉~~
或者这是我第一次真正爱一个人吧了~~我 ...
桃花坞里桃花庵,桃花庵里桃花仙;桃花仙人种桃树,又摘桃花卖酒钱。酒醉便在花前坐,酒醒还来花下眠......别人笑我太疯痴,我笑别人看不穿;不见武林豪杰墓,无花无酒锄作田。 :em133:

玩感情?我玩唔起!

兄弟~~~慢慢来~!我都可以挨过去了~点解你唔可以呢~!!!

玩感情?我玩唔起!

阿伯伯呀,我都同意你既题目,感情我都玩唔起,我冇拍过拖,唔知乜叫痛心疾首,亦唔知乜叫甜蜜。我只知道,感情可以改变一个人,可以比到你好幸福,同样亦可以让你既幸福一瞬间跌落深渊,永远都唔再敢接触感情,永远再唔会有人可以打开向往自己内心世界既通道!感情实在系件好可怕既事,如果得唔到一心一意,我宁愿带着爱情抗体,自己走向那条孤独既道路!感情我都玩唔起,我宁愿自己一人个走系呢条孤独的大街上。外表越系坚强既人,内心就会越脆弱,越会感觉到孤单寂寞,呢D又有边个可以理解!可能只有自己先知道呱!感情呀,又有几多人可以玩得起呀!希望各位都可以得到自己既幸福啦!

玩感情?我玩唔起!

其实我都5明你地D人,成日5肯放手,5放手,甘执着,盏自己痛得越深。你自己甘执着,无人可怜你嘎,放手既时候可能会痛,但是当你真是放低左,你就会认为自己既放手是正确嘎了,你会觉得成个人松晒。
如果你连放手呢种痛都承受5到,甘你以后仲点承受以后人生既挫折啊!你生存系呢个世界上面是好悲哀嘎,坚强D啦,有用D好无!