免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

[灌水]『美女廚房』-周師傅金句

周師傅金句:
1.
洪天明﹕豬肉生食都得架咩﹖
周﹕得! 比人砌呀嘛﹗
2.
周﹕d湯…即唔係唔好飲。 不過,「好過飲滾水」。
3.
方﹕嘩...好辣﹗
周﹕唔係好辣o者...(望住小方)
方﹕咩o者﹗我唔食得辣呀﹗
周﹕我都唔食得辣架。(望住小方)
方﹕你望住我仲咩o者,咁...你即係話我講大話o者...
4.
周﹕呢碟野,好似我地係「樓面」(人地食完)收入黎o個d...
我唔係得罪o個d台式煲仔飯,即我未食過呀嘛﹗
眾﹕咁你食啦﹗
周﹕(食了一啖) 「咪"o也蕉"囉﹗」
5.
鄭﹕好唔好食呀,師傅﹖
周﹕食得榴槤就幾好食。
鄭﹕o意﹗師傅,連你都吐番出黎既﹗
周﹕我唔食得榴槤呀嘛﹗
6.
鄭和梁﹕very sweet﹗
方﹕beautiful! Taste very good!
周﹕噢﹗not so good﹗﹗
7.
周﹕我比9分,因為欠了(amanda)一啖!
8.
李籠怡切龍蝦時﹕
周﹕梗係同佢放左d尿先啦﹗
李﹕咁d尿會係邊架﹖
周﹕d尿....梗係o係個尿袋度啦﹗
9.
李龍怡:好唔好味 ar ?
周師傅:幾好...
李龍怡:講真架?
周師傅:講假架..
10.
周師傅d野食)幾好!但爭d色香味!!
11.
周師傅:你個人就色香味俱全啦, 係碟野唔得?!

Good!

顶得啊!

细细品来,真觉好笑..........

哈哈~顶~

哈哈,好,顶一下

再顶~

恏過隱阿,
哈丷..

哈哈