免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

真人笨事

真人笨事

汗~~~

真人笨事

我好中意最尾一个

真人笨事

笑到肚痛啊,超级搞野,值得收藏啊~~~!

真人笨事

哈哈 ....

置顶..  加精!!!..
真人笨事
(1)
有一次返國內,響酒店睇電視,電視正放影著一齣電影,睇到其中兩句對白既中文字
幕,笑到我反肚.
女演員:[Are you kidding?]
男演員:[No, I’m serious.]
字幕
女演員:[你是杰丁?]
男演員:[不,我是斯維爾.]

(2)
我朋友由深圳返港過海關時見到有個海關原來係佢既中學同學,咁見到都會傾幾句:
海關: XXX你幾好嗎? 而家做緊咩?
朋友: 係XX公司做OL, 咁你呢?
海關: ?? 我著晒成套制服你都重要問?

(3)
有個女人搭地下鐵,佢係紮住個「計」。佢係灣仔上車,點知車門一閂,夾住左女
人個「計」,個女人郁唔到啦,d乘客就同個女人講:「駛唔駛叫個車長停左架車,叫
佢開番對門呀?」 個女人就話:「唔駛啦,下個站會開番架啦!」
點知……下一個站係金鐘,開既係對面個車門……

(4)
有次我同我同事一去toilet,
佢??入左去我隔離果格...當我搣開姨媽巾既包裝膠
紙之時, 我同事聽到d膠袋聲,跟住佢問我 :
“咦,你食緊咩呀?”.........

(5)
有一次趕時間跳上的士,口快快同個的士司機講:「金星碼頭丫唔該。」
個司機即刻擰轉身同我講:「嘩!乜去到咁遠呀,乜地球好危險咩??」

(6)
這個故事發生在去年10月一所美國一流大學中。生物學的課堂中,教授正在講解精
液裡含有很高比例的葡萄糖。
一個女生新鮮人舉手發問:「如果我理解得沒錯,你的意思是說男人精液裡的葡萄
糖和砂糖裡的一樣多?」
「對!」教授回答,並準備要補充一些數據。
那個女生又舉手問:「那為什麼它吃起來不是甜的?」
一陣死寂之後,全班爆笑,而那個可憐的女生終於理解到自己無意間說了(或暗示
了)什麼,脹紅了臉,拿起課本,一句話也沒說,走出了教室。不過當她正走出門時,教
授的回應才真是經典!
他回答了那個問題:「它吃起來不是甜的,那是因為感覺甜味的味蕾是在舌尖,不
是在後面的喉嚨。」

(7)
好耐之前同幾個同學去肯德基
個個都order左雞食
only其中一個男同學叫左隻唔知咩包(總之唔係雞)
佢食左之後覺得好難食又貴
之後大大聲講左幾次: “頂!早知叫雞啦”

(8)
有次同個arm arm學識打麻雀既朋友打麻雀,
不過佢”上”,”碰”不分,
打打下,佢上家打隻”紅中”出黎,
佢突然間話:上!!
我地咪話:碰呀!
佢堅持話:上呀!!!
我地又話:碰呀.
佢又話:上呀!!!
然後佢施施然咁拎出<<中發白..........

(9)
我有個麻雀腳打牌好鐘意唱騎呢歌...
話說佢有五隻花,我地話:’分分鐘你可以食花糊喎’
(花糊要7隻花才食得)...
之後其中一家摸左其餘既花...
佢唱”我沒有六隻花.....”
(From李克勤高妹-“我沒有六呎高....”)
“原來李燦森,但亦算好運....”
(關心妍-你有心-原來你有心,但亦算好運....)
當時佢食左糊,咁好唱口,我地嚇到出沖....
當佢出沖俾人時,會唱:
“曾喜歡被騙的我,陳奕信,我對你估錯”
(李克勤-愛不釋手-曾喜歡被騙的我,曾誤信,我對你估錯”

(10)
我有一次家姐響屋企整餐蛋治, 我話想食, 不過要飛邊, 點知佢唔記得飛邊,
於是出現以下對話 :
姐 : “D包皮食得架”
我 : “但我唔鐘意食包皮呀”
姐 : “咁你自己切左佢出黎啦!”
我 : “咁會切埋隻蛋架!”
突然, 有把男聲出現 (我姐夫) : “嘩! 你地講乜呀! 又切包皮又切蛋,
yim太監呀?”