免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

[转帖]整估朋友趣事

[转帖]整估朋友趣事

你地好衰,你成日讲人的女朋友,甘你有无家???

[转帖]整估朋友趣事

哈哈..........

[转帖]整估朋友趣事

下面引用由欣for心2005/10/21 07:22pm 发表的内容:
你地好衰,你成日讲人的女朋友,甘你有无家???
有咯话都唔敢喇

[转帖]整估朋友趣事

呵呵
楼主系咪本人吖? 咔咔
-。-!!!!!!!!
ABCD...睇到我晕...
路过顶下!!!!
1,有日同同事去食饭,距带佐女朋友来
我突然对眼发光望住距女朋友讲:咦?你转佐新发型啊,上次...
跟住突然醒起甘既表情讲:哦,唔好意思,搞错!
跟住特登同个同事打眼色,故意俾距女朋友见到!
听讲食完饭我同事解释得好惨!
2、我另一个同事个女朋友系A地方既,而我同事以前系B地方工作。
有日我同事女朋友打电话过来稳距。
女:喂,唔该稳XX。
我:XX出佐去,边位稳距?
女:哦,甘距返来你叫距打电话俾距女朋友啦!
我:甘距女朋友系边个?
女:。。。
我:系A地方果个定B地方果个?
女:(电话收线)嘟嘟...
(同事返来后我话佐俾距知,距即刻打电话解释一大轮)
3、有时会成班朋友约埋一齐玩,亦会有D带佐女朋友。我地通常就会几个夹埋玩另一个。
(假设我同A,B,C君夹埋玩D君,D君带佐女朋友来)
我地通常倾闲计先,跟住我突然话:记唔记得上次?D君带...(突然收口,扮紧张,望下D君条女又望下D君,想转话题)
A君就会扮撞我,再打眼色,细细声(当然要俾D君条女听到)话:虚...俾距知道D君就死啦!
B君:细声D,听到啦!
C君:(大大声),啊,我地去边度玩啊?(故意打眼色)
(后来听D君讲距条女成晚审距!)