免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

得不到仍是最美! 【本人原创】

得不到 和 已失去....
呵呵~~~

其实我觉得我都系比较适合睇D用国语写的文章。

唔好意思~因爲其實呢篇我係寫咗好耐,我懶得轉成書面語
將就下!

恩,写得不错```````
我也很喜欢云南``````真想有个长长的假期在丽江``````
很舒服的地方呢`````````
幸福,应该就在不远的地方吧```
不要灰心也不要失望哦``````
加油```

下面引用由Mutia2007/07/14 11:34pm 发表的内容:
恩,写得不错```````
我也很喜欢云南``````真想有个长长的假期在丽江``````
很舒服的地方呢`````````
幸福,应该就在不远的地方吧```
...

嗰度真係好靚,雲南係我去過咁多地方之中,係令我覺得最舒服嘎
其實我覺得感情好似離我好遠,我似乎与愛情冇緣,一直都係受傷者,我什麽都輸得起,但係感情就輸唔起

有D地方,我去過,但係我又走咗...
有D人,我爱過,但係我離開了...
有D人,我恨過,但我已經忘記了...

我去過令我感覺好舒服,好親切嘅地方
例如云南,嗰度好靓,我好鍾意去,去完又想去,但始終有一曰我都要離開,如果一個美丽嘅地方我長期拥有的话,我就会覺得佢唔靓...
親切嘅地方,有我熟悉嘅朋友,同佢地相處覺得好舒服,不如在最美嘅時候將佢停留在最美一刻,摆喺心度...
我愛的不愛我,愛我的我不愛...
我愛過,但係在最美的時候,佢離開了,留低只有美好的回憶同傷心的結果,我每天回憶起就覺得傷心,然后流淚...
如果幸福再出現喺我身邊,可能佢只係短暫
因为我活到咁大了,我覺得好嘢多數都唔屬于我,可能係命運,好嘢都唔屬于我,既然我唔可以真正拥有,不如喺最動人一刻,劃上句號,放喺心裏面,幸福真係永遠可以保存嗎?
我恨過嘅人,我唔會永遠都恨佢,终有一天,我會忘記我恨過佢,忘記恨佢D咩!!
愛的反面係恨,相反,恨的反面係愛,會唔會有一天,會由恨生愛,我可能會愛上我恨嘅人呢?
我來到呢個世界的時候,我什麽都沒有...
我離開的時候,也是什麽都不能帶走...
上天譲我們有愛、恨、情、愁,是譲我們能生活得精彩,譲人生添上色彩...
有一天,我會帶住呢D愛、恨、情、愁、飘然遠去!!!  
留下的只係祝福同快樂!