免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

[旧话重提]下辈子...還記得愛過誰嗎?2006年11月20日

[旧话重提]下辈子...還記得愛過誰嗎?2006年11月20日

[这个贴子最后由星伯在 2006/11/04 05:09am 第 1 次编辑]

[glow=255,#FFB6C1,2]我們的愛[/glow]...[color=#DDA0DD]過了就不再回來?
[glow=255,#FFB6C1,2]我們的愛[/glow]...[color=#DDA0DD]是否已到了盡頭?

[color=#DDA0DD]為何又是這樣錯又這樣過~~``深宵里我哭泣靜待清早

[这个贴子最后由星伯在 2006/11/04 06:27am 第 1 次编辑]

[SHADOW=255,#87CEFA,1]当爱到无可奈何的时候~~~``也许该接受吧?[/SHADOW]
[SHADOW=255,#87CEFA,1]当爱到无可奈何的时候~~~``也许该放弃吧?[/SHADOW]
[SHADOW=255,#87CEFA,1]终究我还是忍受了!到底你想要什么!?到底我自己又想得到什么!?[/SHADOW]
[SHADOW=255,#87CEFA,1]爱为何如此令人迷惘????[/SHADOW]

[color=#DDA0DD]其實...愛同5愛&幸福同5幸福都係隻差一線嗟?!
要界定到底係邊樣~~``係在乎伱自己點落定義嗟!!
[br][br]-=-=-=- 以下内容由 星伯2006年11月04日 05:22am 时添加 -=-=-=-
Just give my a breath!

[color=#FF7F50]留下的可不隻是一個人的寂寞、孤单、還有思念和以前美好的回憶!

人生不過隻囿短短幾十年!!
 倆人相識的時間可能並不很久,但也曾經開心過、傷心過、一起經歷過很多事、
 留下了很多美好的回憶  或許已經分開  但至少曾經有過 也就夠了!
            人啊,是要學會知足的!!

[这个贴子最后由星伯在 2006/11/04 05:31am 第 1 次编辑]

今晚...满脑都只有两只字<give up>!!!!!!!!!
好强烈既感觉~~!!~????why....
唔明,,点解两个相爱既人,,两个经历艰苦既人``
原来```一齐左并唔系心里面谂得甘如意甘美好..
系咪!?~得唔到既野先越会令人回味,令人更加想得到~~
令人不得不觉得原来缺陷真系会美!!超出自己想像甘美!!
生活越来越无奈..感情越来越失落~~是否真系';情永落';?!
放手吧!?放弃吧?!回去吧!?回去罢~!!
唔甘心~又如何?
反正有或无~感情?!对于我再唔会成为NO.1~

有时候有时候````
我会相信一切有尽头!
相聚离开都有时候!
没有什么会永垂不朽?!
可是我有时候
宁愿选择留恋不放手
等到风景都看透
也许你会陪我看细水长流...
[br][br]-=-=-=- 以下内容由 星伯2006年11月04日 05:36am 时添加 -=-=-=-
有时候~有时候~到最后~还是没有到尽头~
有时候~有时候~旅途中~仿佛过程胜尽头~

假如....
假如你将要去一个你完全陌生既地方生活,而且时间系未知数~
甘样..你会点做呢?
抑或....
选择留低!?但好似好可惜!但亦有舍不得的人!
到底去或留!Confuced```??!!
[br][br]-=-=-=- 以下内容由 星伯2006年11月04日 05:41am 时添加 -=-=-=-
I';m afraid i';ll regret!!!I don';t want to hurt anybody also myself!

[这个贴子最后由星伯在 2006/11/04 06:53am 第 1 次编辑]

白痴...唔好以为自己系D乜野!!当你谂得太多既时候,,事实会俾你知道..其实你乜都唔系..仲分分钟钟会变左人地的包袱,负累!!人啊..都系唔好太自以为是!!千方百计想住一样野一件事一个人.太无谓既举动!想得太远,想得太多啦!!顺其自然~~除非..到左忍无可忍既地步,就一定要还击!!!自私D啦白痴人!!

[rm]http://wma.yymp3.com/0907/new/jay15/6.wma[/rm]

[这个贴子最后由星伯在 2006/11/04 06:52am 第 3 次编辑]

两个人可以系埋一齐,往往好可能只系因为...一个眼神、一个梦想、又或者一个承诺!
但无论一齐``相处十年、十个月、抑或十日,
但当到左无能为力\无可奈何而要分开的时候结果都系一样

[br][br][color=&#35;990000]-=-=-=- 以下内容由 星伯2006年11月04日 05:49am 时添加 -=-=-=-
感情不是用脑去计算,係用心去感受。
多谢你^_^ 我 最 喜 爱 的 女 人[MagicFace=182](猩猩说别碰我头象.会有意外)

或者只是一场梦,当醒来的时候,什么都不是。。。

送上我很喜爱的一段话:
Never Give Up
Never give up,
Never lose hope.
Always have faith,
It allows you to cope.
Trying times will pass,
As they always do.
Just have patience,
Your dreams will come true.
So put on a smile,
You';ll live through your pain.
Know it will pass,
And strength you will gain
永 不 放 弃 ,
永 不 心 灰 意 冷 。
永 存 信 念 ,
它 会 使 你 应 付 自 如 。
难 捱 的 时 光 终 将 过 去 ,
一 如 既 往 。
只 要 有 耐 心 ,
梦 想 就 会 成 真 。
露 出 微 笑 ,
你 会 走 出 痛 苦 。
相 信 苦 难 定 会 过 去 ,
你 将 重 获 力 量 。

点解你唔将你的感受话比她知,点解要一个人系度林埋晒D无谓野,既然一起系两个人的事,你有无好好同她倾过,有无了解过她的想法呢?其实女仔林既野同我地好唔同架,她们很敏感,又唔会轻易将心里的野讲出来。
我等左甘耐都等唔到我的所爱,而你找到却要轻易话放弃,我真系好想打你一巴掌。虽然我唔知你地发生左咩事令你想放弃,但世界上任何一段感情都系有波折的,如果有问题唔去解决而去放弃,呢个世界就已经无晒真爱啦。
系去定系留其实好简单,问下自己系咪爱她,是就去马啦兄弟!抱紧我所爱又花几多秒,这几秒,能够做到又有多少,足够遗憾忘掉。唔好比自己有后悔的机会,全程投入去爱,至于结果系点,或者到时都已经唔再重要喇。
讲啦,大大声甘讲啦,话比她知,话比我地大家知你爱她。(最好就讲埋出来你个意中人系边个啦,哈哈)

伯伯,虽然我唔知你发生咗咩树,希望你可以勇敢一啲啦~`!

[这个贴子最后由wayne060701在 2006/11/11 04:07pm 第 1 次编辑]

爱一个人未必!要同距系埋一齐架!
好似我甘就系一个好好既例子啦!
因为种种原因我同唔到距一齐!但系我系唔会放弃架!
时间证明一切!时间可以证明我系只会爱距一个!绝不变心!
希望会有一次机会比我地系埋一齐啦!
I LOVE YOU !!

星伯!多谢你个贴啊!比个机会我同距再一次表白!

星伯~艾粒育