免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

勁歌金曲(林海峰噴飯版)

哈哈...."嗒"真有味哦~~~~~~~~~

可惜無聲。

呵呵,我都好欣赏呢个栋笃笑....
呢首歌可算是点题之作,短短几分钟的歌唱出之前整个栋笃笑的内容,再加上小小夸张的自嘲~~~ 的确算是点睛,奖整个晚会再次推向高潮...
呵呵,不错不错!!
某程度上,也是一种艺术的表现,谁说栋笃笑只是说说笑而已... [br][br]-=-=-=- 以下内容由 gracemak2007年04月16日 11:53pm 时添加 -=-=-=-
http://www.youtube.com/results?search_query=%E8%B8%8E%E4%BD%8E%E5%99%B4%E9%A3%AF
《林海峰事但嗡踎低喷饭》部份片段
買餸,最驚孔雀石綠,吃咗有毒魚頭,行氣活血不過就會嘔
要合併就買地鐵,股價實有得升,減價好難頂,加價俾人抦
360,昂平有360,郁郁下會停咗,自由行繼續坐
全靠栢芝的勇氣,愛是最大權利,睇下霆鋒幾偉大,秘密去結婚瞞埋屋企,
唔會有拉姑撐你,婚姻點算系完美,但你睇下四哥,闊佬都懶理
通處亦禁煙,無得CHU你仲掂唔掂,成棚立法會議員反吸煙,唔戒煙點去食店
人民幣是最威,就算無咗港紙消費無問題
買嘢又唔貴,應該多消費,香港最抵零團費,
我態度唔曳,陪住你睇,1蚊無賺過,死俾你睇
自訂I LOVE YOU,投牌求其就百四萬,紅顔知己三千幾個,送禮佢邊有得慳
我說過我有壓力,望阿叔教教我點解決,巴士嘅問題,仍然未解決
段背山,李安攞獎佢系唔系最勁,其實我,就覺得伊莎貝拉培達至勁,
但城城,但城城佢話有,父子
有對軟硬在紅館,唱到氣絕未回本,
全憑人人認購,買我噶T-SHIRT幾款,來籌款
(澳門,賭場新開的星際,請咗偉仔,兼職疊馬仔)
魔鬼警察好狼,殺兩個同事搶走偑槍,逐格重播,百萬富翁嘅RATING更加高漲
去泰國 WOO……大家都找不到他信,歎世界踎係香港,買一堆手信
西甲意甲照舊,英超歐聯唔埋堆,有線無做英超點睇佢,
個個轉曬NOW,KEYMAN佢又想去
邊個大佬,扑濕俊仁,扑到右眼突,扑鍋然後吃老麥
外國啲雞,震震震,即刻通知總幹事,佢叫雞珍,去咗世衛,應該會吔曬啲雞
其實林狗,唔系唔抖,系要賺一筆揾夠就遊埠,
成日唔抖,全爲層樓,一家四口都要靠我糊口
就算你笑我超低能,兼勁搞笑,我踎低時,多得你肯笑。