免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

【3.12植树节】第六期‘羊城骄阳’城市服务分享

好样的!!无条件支持
嘻嘻~ 小凤第一个踩场先~
回复 暴力熊 的帖子

好的~ 嘻嘻~
很好, 一定要支持...
回复 020lilin 的帖子

感你要多D离啦~~~
           今天天气比较阴天无什么太阳,但都辛苦晒众多位坚持来参加关爱海珠羊城骄阳海心沙服务點~感谢你们嘎参与~ 今日俾上次做得好左D~ 而且今日下午特别多一分钟快相赶极都有行埋去出口到接客嘎~ 不过我地骨干已经有了解决方法来处理~ 今日下午遇到一件事有个小贩摆D亚运之类嘎饰品系海心沙门口卖~ 见佢走左无几耐又系另一头继续做佢嘎生意都系唔听,结果就叫城管来处理呢个问题~琴日都一切正常特别要表扬一下几个志愿者佢地真是好用心地去做好它嘎~ 例如:DJ、雀哥、AK、毛毛虫、冬瓜兄、土匪、还有自己,希望都再接再厉啦~ 以下唔多讲咯,分享一下琴日嘎图片,图片有注释嘎~

1.jpg   進海心沙準備安排工作啦~!

2.jpg    雀哥同D新人講緊新人指引~ 你看講得多認真~

9.jpg   檢票口今日都好多團,但我地都應付到。

10.jpg    雀哥耐心同市民講系邊個方位坐地鐵。

3.jpg     志願者同工作人員商量客流情況

5.jpg    他們企崗企得幾開心啦!

7.jpg   系APM線 冬瓜兄同一個新人遇到遊客問的問題

12.jpg   一新人好清楚同遊客講:洗手間在哪?

11.jpg   志願者在自己崗位範圍巡崗看有冇市民亂踩草地

最后就是活動結束時得大合照,首先系小鳳同9仔~

之後就DJ同9仔嘎合照~

眾多位志願者齊齊影張來留念留念

梅子同容

最后就是全部人的大合照~ 今日都好開心啦~

不驚不過,3.12植樹節就咁就過去啦,期待明天半天繼續活動啦~ 今日分享就到呢度啦~ 感覺上都好好~ 但有些小問題我地骨幹討論完后就會處理嘎啦~! 希望大家多些支持關愛海珠 羊城驕陽 海心沙服務點啦~ 有你地嘎支持我地才會做得更好的~