免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

【3.5学雷锋】第五期‘羊城骄阳’城市服务分享

支持小凤意见,大家给李加油
回复 誌端 的帖子

好呀~ 多谢你噶支持~ 嘻嘻
支持
在海心沙活动还是蛮赏心悦目的
但感觉每次周六上午分配人员会浪费较多时间
一个小建议 不如报名时注明MM\GG  报上或下或全天 由带队统筹分配岗位
这样在周六的现场就不用一个个岗位一个个人来问了
呵呵 纯属个人看法
回复 TAOTAOTAOTAO 的帖子

好的~ 好感謝你的建議我地會商量后完再實行~
希望你繼續支持啦~ 謝謝~

加多句  你噶建议已经递交到我地‘羊城骄阳’行动指挥小组,距地接纳左你噶意见  稍后会商讨具体实行方案
支持
海珠家园分队 发表于 2011-3-13 00:22

加多句  你噶建议已经递交到我地‘羊城骄阳’行动指挥小组,距地接纳左你噶意见 ...

谢谢
         今日3.5号系一个好日子也是学雷锋的纪念日子,早早的我就已经过到去海心沙等待志愿者们的到来啦~ 但此中有人迟到喔~我地系度商讨如果下一期有人迟到就有些小惩罚叫人出来唱歌啦~ 尽量小D潜水啦~
         今日俾上两期的人流系多咗好多~ 就拿团黎讲都足足有200几个团来而且D人唔按规定来排好队一个个团咁点人数啦,系检票口果度就系咁啦~ 下午检票口的团仲更加之乱啦~小凤希望以后能够逐渐处理好啦~ 今日第一个值得表扬嘎梗系雀哥啦~ 有几个领导跑上去草坪到影相雀哥二话不说就走埋去同领导讲~“请下来不然会被市民也踩上去的”~ 雀哥今日好英勇哦~值得表扬一下拉~早上车辆指引果度都好多旅游大巴塞系果度但经过我、锋哥、DJ已经成功地将D大巴叫走啦~ 有D车仲唔肯走咁`好像今日有部的士就是咁啦~ 我同佢讲~ 呢度唔可以停车佢仲好大道理咁话我停在这里又没有阻到你地,好唔舍得走。结果我讲出话~如果你再唔走嘎话等阵交警同志们俾张牛肉干你咁就真是唔关我地事啦,结果佢好不愿意咁样开车走啦~ 有D司机就系要用硬嘎先开走`可能佢想接客吧```
         今日总体黎讲都算系咁,但是如果再多D游客我地一样会处理的更好~仲有一件事要注意一下嘎~今日居然有“一分钟快相”收买我地志愿者喔~ 佢帮你影相唔收钱唔好赶佢地走喔~ 我希望以后遇到呢D事首先先知会一下带队,唔好俾佢收买到咯~ 毕竟你唔赶佢走佢系度会梗家咁阻塞继续做生意嘎~ 所以呢个问题我地会注意嘎啦~希望咁多志愿者下次都唔好再比“一分钟快相”果D人收买啦~今日值得表演嘎系有好多~ 首先AK啦~ 佢下午同我提出话可唔可以唔休息继续咁做落去` 原本系轮班休息~但AK话佢提出唔休息我觉得呢种精神值得我地去学习啦~ 仲有当然唔小得我地嘎雀哥、9仔、华哥、梅姨、DJ仲有海心沙嘎骨干今日都好努力咁样去协助志愿者们的工作,今日真系辛苦晒啦~各位志愿者们~