免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

诉苦!!!!希望大家支持下,真心咖~!

首先,好多谢各位老师对我地咖关心。

但系,我地唔系任性,我地唔系幼稚,我地更加唔只系闹情绪,我地唔系自私~~!!!我地唔系心胸狭隘~!!

我地放不下一年半有多的感情,我地不甘于作为重点班反而受到咖不公平咖对待~!
我地为自己应有咖利益去争取,我地一年半后都要高考......
我地唔想浪费甘多时间去重新适应一个完全唔识咖老师.....
我地都唔想大家难做,所以先会用甘文明咖方式采取行动...
我地心入边比任何一个人都难受...
校长,点解你作为一个教育工作者,你都有你咖读书时期,你会唔明我地咖感受???

从2008年8月8号开始...我地同甄老师,欧级长咖感情就开始积淀...
军训咖情景,到现在我地都念念不忘~!!
人生,有几多个甘嘎“军训日子”呢?

开学不久,我地又一起去学农,感情就更加更加深啦...
一世人,就可能得一次甘嘎学农时光.
学农咖两个晚会,我地都好难忘
好多学生都上台同老师讲“我爱你~!!”
好多学生都上台拥抱我地亲爱咖老师...
哩份感情戏深刻,永远咖..

仲有校运会,秋游,第一次8校联考,大大小小咖比赛....
高中教学水平评估,语数英水平测,艺术节......
每天的每天都系好难忘,好开心....
有欧级长咖带领,甄老师咖带领,同埋距地真挚咖爱..
我地高二(1)班,甚至高二级齐齐克服困难,取得一次又一次咖成功
我地情同手足,情比金坚!!
我地都爱我地咖老师,我地咖老师都爱我地~!!
我地都想一年半后咖高考,距地都可以同我地一起行,一起努力,一起步入高考考场,一起去得完美咖成果.....

校长,你究竟明唔明?
校长。你究竟有无感情咖??
校长,我地唔要换老师~!!!!

人生,有几多个“一年半”???....
人生,有几多份感情可以如此真挚....

校长,你究竟明唔明????
我地唔系任性,我地唔系幼稚,我地更加唔只系闹情绪,我地唔系自私~~!!!我地唔系心胸狭隘~!!
一个好老师对于我地黎讲真好好重要!年几噶感情突然母左,心情真系会好难受,我地都试过,一个好优秀经验好好噶物理老师管得我地班好好,但之后校长调左个母乜经验比我地班,从此之后我地上课从未认真过,成绩由第1跌到倒数第一,,..'其实我地班都系一直好怀念我地噶前任物理老师!~~
同情~楼主边间嘎       我地学校年年都要分班噶 我地不能左右
与版规不符,做删帖或移动处理

可惜我不是版主,哈哈哈。。。。。。。。
虽然5知咩回事  武力解决到的问题就不是问题了
路过。。。。
我地已经用好文明咖方法试图解决哩件事啦~~
我知一般情况在换老师系一件正常咖事,但系
今次不正当咖理由去换走我地d老师~~!!

严重咖支持梁狗咖睇法~!!!
的确...一个好老师特别重要....特别系班主任.....
同d老师好陌生...关系5好会影响到我地,.......
严重声讨以前个物理老师...上课超闷..上课好安静(11个人左右冇瞓..)
在这,是否谈论义工的事好点呢。学校的事上学校网谈吧。
版主有在岗吗?
回复 4# 飞儿

支持