免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

近期嘅心情

回复 楼主 熊貓214152466 的帖子

第一次去合唱组就做组长,没遇到问题就奇了~~

树叶男,不是喜欢吃树叶吗??怎么变成吃虫了~~~~~
服务时数只是反映该志愿者参加服务工作的时间多少。工作、学习较紧张的人,服务时数会较少,但不代表他们不用心。楼主不必担心他人点睇,自己尽量就好了。
男果个~他问你问题,你就问翻他就OK了!他会答到你噶~
而女果个呢……你要专门看护了!因为她大把问题要问你~而她噶问题~都系近期噶电视问题!如果你没时间睇电视~你问D90前噶问题~一般都会考翻她噶!
加油啊!!!
加油啊..好羡慕你的呢...可以参加活动..T-T 参加都参加吾到
今年,又开始翻我嘅义工生涯,我记得有个义工罗我个卡睇个阵,佢好惊讶,点解甘少时数嘅?对,身位一个年几嘅义工,时数得个小小,因为平时我好忙,有时间抽到空去启智,我已经好开心,尽管时数甘少,我都冇感觉丢架,因为我嘅时间都好黄金下,抽到空去,我已经好开心拉,实话,我好开心,因为已经冇之前藤鸡,因为我之前接触到嘅,都系一d自闭嘅小朋友,,岩开始,我真系甘冇坐,5习惯,怕自己做得5好,怕会畀其他人带黎麻烦,但做左几次,个种感觉,已经慢慢远离我,已经感觉哩度系一个家,每次黎,都有家嘅感觉,都有满足感,其实智障只不过系大5到嘅大朋友,佢地冇咩可怕啊,同小朋友玩,冇咩好可怕,只要自己畀佢种小朋友,就会好容易融合到佢地,每次做完都有一种满足感,感觉自己总系度进步紧,系度成功紧,今日系合唱组,有2个问题少男少女,好多野问,佢地个转数好快,我都跟5到佢地,。不挺问d好深嘅问题,真系好深,因为佢地问全部系tvb嘅节目,对一个忙到可能连吃饭时间都冇嘅我,点有时间去地电视啊,同佢地玩笑到我牙胶都痛,仲有滚轮嘅朋友,树叶男,我古佢系盗虫专家,佢系因为见到虫:所以先牺牲自己。吃左佢,几伟大啊,种有柱男,可能佢中意哩类比较高大,粗壮嘅人士,佢将条柱当系人,成日揽住佢,仲有启智老大肥涛,唔知佢边个组,听讲佢生性豪放,好容易高潮,进入状态,即系好易发脾气啊,我都领教过佢嘅气势,弱质片片嘅我,点低受得住佢嘅龟波气功啊,仲有好多能人异士,希望以后接触多d,哈,