免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

冲口老人院3.15分享

好有趣的对白!
冲口老人院3.15分享

今日风和日丽~万里无云~各位志愿者都早早地来到冲口老人院开展新一日的探访!
一来到~就见到好多公公婆婆做紧早操啦~我地志愿者都迫不及待甘冲埋去同D公公婆婆打成一片~同佢地一齐活动下手脚~倾下计甘~
今日比较特别~因为阿老乌同志过左来喔~so我地冲口噶吉祥物呢~就差唔多陪足全程啦~
皆因老乌同志要帮佢地公司唔知拍条咩宣传片喔~今次活动都进行得好顺利~感谢晒甘多位志愿者噶鼎力支持啊!!
以下就讲解下今日活动情况啦:

J J:今日情况都唔错~几精神~有两个新人都同佢倾得好开心!!

Mandy:婆婆中意听戏~又中意唱戏~

Kenson:中意打麻将~讲雀经~

虾虾&清清:婆婆依然记得我地两个~觉得佢精神都唔错~倾得好愉快!希望下次见到佢噶时候~佢仲系健健康康~

0901:同婆婆倾左佢屋企人~好开心!!

惺:一齐睇相~分享相片中噶个中喜悦~

皆因分开开分享~所以内容唔系甘齐全~希望各位志愿者可以多多补充啊!

ps:有志愿者建议~我地噶探访比较沉闷~希望可以增加些小表演来同老人家一齐互动下!甘样~先可以多增进同老人家之间噶感情~

唔该斌仔快D放吉祥物噶相上来啦~大家都好期待咖!!!(已经放相o(∩_∩)o...)

宜家放住一张先啦~~哈哈~

“我的目的就是来识……朋友de”(设计对白)

咩话?!要我话老乌好靓仔?!(设计对白)

大家留意背景人物……有吉祥物出现!

老乌话:“我真的有咁好?!”(设计对白)

米抢我的经费啊!辛辛苦苦换来di(设计对白)

这个笑容问你点挡??(设计对白)

好认真啊!!!

婆婆,慢慢坐啊

不如。。。。。就婆婆我同你地两个做媒拉haha(设计对白)

吉祥物不入镜,我不做访问嘎!!(设计对白)

婆婆:你好靓女啊!老乌:……我都觉得系!(设计对白)

吉祥物:都不及婆婆你后生时咁靓~

帮婆婆剪手指甲啊~老乌亲自出面~爱心爆棚~

补充大量吉祥物照片