免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

[推广]海康学习小组起行啦,大家快来参加啦!

[这个贴子最后由海康中心在 2007/07/19 10:44am 第 2 次编辑]

期待已久的海康学习小组,现在终于起行了。小组成立目的主要是针对部分小朋友进行有计划、有系统的辅导。
小组跟进名单:
五楼:
小班小朋友名单:Zheng Qianhua、Zhong Jinhao
中班小朋友名单:Dai Zhuliu、Song Baoyu、Peng Junfeng、Wu Jiawen
大班小朋友名单:Wang Guixu、Zheng Zhijie、Ying Ying
三楼:
小组1:Yuan Shanshan、Wei Yucong+w//
小组2:Xie Ren';an、Wu Jiehao8`r
小组3:Li Zhouming、Shen Qianting、Huang Haihui、Wu Ziweil
小组4:Yan Qinghan、JinqingY
活动形式:每个海康活动晚上将会安排小组人员参加活动进行教学。
诚邀各位长期跟进海康的志愿者报名参加,同时欢迎其他有兴趣参加学习小组的志愿者查询情况。
联系人:开学礼(13430396628)
报名的同学,请留下具体联系方式,如不方便的请在开学礼的QQ上留言(开学礼QQ:26865302)

杰佬:喂,捞猪,你星期三、四、五晚上有咩搞作啊!
捞猪:都有名俾你叫啦,猪晚上唔训有咩做咀~γ捞^ω^猪γ
杰佬:唔系O瓜,你训足成世咩!汗~
捞猪:    :em31: 钵钵
杰佬:同样系猪,你睇下人地肥肆,人地而家晚晚都去学爆裂猪叫同吉他他猪舞啊。今时今日既猪,唔Updata下自己,迟早会俾人汤架~(心谂:有咩猪可以唔俾人汤)
捞猪:车,猪先唔学肥肆啊!上次叫距教猪爆裂猪叫,距仲话要收费~真系五行欠丙!~唉,甘你有无好介绍啊,无既话猪要去吃野啦~
杰佬:下,你而家唔系吃紧咩~
捞猪:晕,香口胶都算。。。。有好野快讲啦~~~
杰佬:好啦~好啦~而家又到杰佬金牌推介时间:
      朋友,你晚上闷了吗,请参加杰佬XX派对......
捞猪: :em54: 快S~~~~X#¥%鱼虾蟹......
杰佬:车~卖下广告咀~
      好啦,讲返正题啦,猪三、四、五晚唔训既话可以来海康做义工啦,时间为七点到九点。
捞猪:做义工~有好野玩么?可以识到靓女?
杰佬: :em54:
       猪,郑重警告啊,做义工系好严肃既事来架!如果你仲系头先甘谂,就算俾你参加左,你都一定好快退出!有诗为证:心若不清,仕途降冰!
捞猪:晕,你做咩无啦啦吟诗啊,想笑死猪咩~哈哈哈哈~~
杰佬:讲真架!边个同你只猪笑~
捞猪:好啦,甘你讲下你地晚上去海康有咩搞作啦,我就牺牲半个钟吃野时间俾你啦!钵钵!
杰佬:甘我简单介绍下啦,海康全称海康区康复中心,主要从事智障、脑瘫、自闭、失聪小朋友既康复同教学,呢滴小朋友都系由距地屋企人送距地来呢度既,甘我地晚上要做既就针对不同情况既小朋友做不同既野,如,智障既小朋友,我地会教距地一滴简单既生活本能;脑瘫既小朋友,我地会同距聊天谈心及做滴简单既康复;自闭既小朋友,我地会让距地加入到集体课程或游戏当中;而失聪既小朋友,因为距地都有助听器,所以我地要做既系同距地练发声及培养距地对每个声音所表示既意思的认识;仲有,就系同小朋友一齐学习、复习正常小学生所学既知识......
捞猪:听落好似又几有意义锅,不过猪无经验,而头先果滴好似都有难度啊,猪惊做得唔好啊,点算啊!
杰佬:甘啦,你可以先加入海康新开既一个叫学习小组既项目度,因为只系同小朋友一齐学习同复习小学既知识,而且有每晚要做既指定内容,所以几简单架,而在学习中,你可以慢慢发掘与小朋友相处的方式,系未好简单呢?
捞猪::em330:
杰佬:(被猪锡到晕左~)

行过路过既朋友,你今天加入左海康学习小组未啊~~~

069129乌拉诺斯

兴趣小组.系米3-5都要去?
如果每个星期净系去1日得唔得?

下面引用由stamley2007/07/16 02:22pm 发表的内容:
兴趣小组.系米3-5都要去?
如果每个星期净系去1日得唔得?
是针对小朋友的学习小组,不是兴趣小组。另,不需要每天都去,具体请联系开学礼!
谢谢你的关注!

点解无liu lu小朋友既学习小组啊 我希望参加liu lu,Ying Ying两人既小组