免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

0706 Summer服务记录

[这个贴子最后由summer2007在 2007/08/18 08:21pm 第 3 次编辑]

服务时间        服务地点        服务时数
07.7.7          重康            3H
07.7.20         特奥活动日      4H
07.7.21         同德七彩虹      5H
07.7.22         冲口老人院      4H
07.7.26         金钟展能        2H
07.7.28         同德七彩虹      5H
07.7.28         人民公园        4H
07.8.4          同德七彩虹      5H
07.8.4          芳村后勤        5H
07.8.5          幸福老人院      4H
07.8.8          同德康辽站      3H
07.8.8          荔湾家访        3H
07.8.17         同德工疗站      3H
07.8.18         同德七彩虹      5H
合计:55H         

[这个贴子最后由summer2007在 2007/12/30 05:38pm 第 15 次编辑]

8.22 视障培训          2H
8.24 冲口老人院        3H
8.24 同德工疗站        3H
8.24 同德手工          3H
8.25 同德七彩虹        5H
8.25 康泰老人院        4.5H
8.26 广船老人院        4H
8.26 同德后勤          5.5H
8.28 同德工疗          3H
8.28 爱的向日葵        7H
8.31 同德康辽站        3H
9.1  同德七彩虹        5H
9.2  幸福老人院        4H
9.7  同德工疗站        3H
10.3 同德七彩虹          4H
10.4 幸福新村            4H
10.6 同德七彩虹          4H
合计:122H
1.姓名: Summer
2.届别编号:0706
3.星级数:2星级
4.星级卡编号:076327
5.领卡日期:2007.10.07领2星卡
6.主要服务对象:同德,心心之家等等
7.累计服务时数:122H

----------------------------------
10.7   冲口嘉年华     13H
10.13  流前宣传活动   10H
10.20  七彩虹欢乐营   3H
10.27  同德七彩虹     4H
10.27  快乐儿运会     5H
11.10  七彩虹欢乐营   3H
11.18  幸福养老院     4H
11.24  七彩虹欢乐营   3H
12.15  同德七彩虹     4H
12.16  幸福养老院     4H
12.30  同游大学城     7H
合计:185H

我....飘过~~~
我....飞过~~~
我....碌过~~~
我....爬过~~~
我....游过~~~
我......就系唔行过~~

[这个贴子最后由吖君在 2007/08/12 11:52pm 第 1 次编辑]

全民星级~~~傻字辈万岁~~!! :em104:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 啊`

summer`````

晕`  
  吖哥都未有   吖妹就有先咯   - -!

[这个贴子最后由summer2007在 2007/12/30 05:40pm 第 10 次编辑]

留位比自己

傻SUM````按编辑或者[补充该文...]得噶拉``5使每个活动占一楼D..

2星啦....
哈丷~~~~~~~~~oh yep!
活力无限,爱心爆棚!

比心机~~~3星向我们招手ING~~

我系Sunday  过嚟支持下你先

2007.9.7 Friday _________________天气:晴
今次系暑假最后一次参加广青的活动,因为听日我就要去大学城报到啦,起码要到9月尾先可以正常参加活动...好唔舍得,唔舍得0707的傻人家族,唔舍得<残障动物园>嘅人...希望10月有时间聚啦
今日特别开心,系工疗站教学员做晴天工仔,大部分都学得好快,最难的部分就系教佢地打结,我教咗少媚好耐,重复好多次,佢终于学识啦..好开心....隔离嘅阿敏叫我:"阿Sum,我唔识打(结)啊." 本来有其他人教佢,但佢真喺学咗好耐都学唔识,到我接受嘅时候,佢显然已经有点失望,有D想放弃嘅念头啦...我同佢讲,唔好甘容易放弃啦,我地慢慢学,一定学得识嘅...教咗好耐好耐,仲帮佢换咗几条绳,呢個时候佢越来越唔耐烦啦,我一路鼓励佢,差少少就得啦,佢继续好努力,好专心甘打结,突然佢拉咗下我只手:"阿Sum,我打到拉."哇...我好开心啊,揽住佢,"阿敏,你好叻啊,都话你得嘅啦"
教识佢打结,好有成就感啊...因为我地都好耐心,我地都无放弃!!

顶翻上去~~

2007.10.7  天气晴
活动:冲口嘉年华
前3日突然加入了表演组,我地系活力十足的catwalk组...连续练习了2晚.
系经过无数思想斗争之后,我最终都穿上了旗袍,以一个西关小姐的造型出场...不过我确实家住西关..哈哈..
今日表演出来的成果还可以...
时间好赶,而家要翻大学城了...

2007.12.15 Sunny
update下,写下日记~~~今日翻到同德,见到好多新面孔,首先就系志愿者,不少0711,0710的同学仔,哈哈...好事!然后就系第一次见到新招回来的带队...希望同德越来越好!
见翻好多学员...笑媚,阿健,阿豪,阿敏.....距地竟然都认得我,笑媚一见到我就话 "心儿姐姐,好耐无见你啦,好挂住你啊....."(以上开场白,then就系问关于阿边个的树,哈哈...)阿豪见咗个圆碌碌的头发,精神咗,好睇咗!
嘿嘿..后来竟然见到石头,kk,阿乐...miss u ar
活动之后就同猩猩,阿仪,青头去咗准备今日0707&0711届活动的东东啦...