免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

一个由你续写的故事~

今晚,温书温到闷闷地,突然间灵光一闪,想玩下续写故事,我开个头先~~

话说童话故事《白雪公主》嘅主角,即系白雪,佢嘅后母,系某日问魔镜:魔镜啊魔镜,系呢个世界上,边个最靓啊.......魔镜答:    (待续)
  下面嘅故事由你发挥,天马行空都OK噶~~~   ^^

一个由你续写的故事~

非常好啊。。
魔镜米话~~肯定LZ最靓啦。。唔系都唔会写呢张贴出来啦。。。系米先??
跟住后母就话~~甘LZ到底靓系边先?我边度唔够LZ靓啊??
(待续)

一个由你续写的故事~

路过,扫走滴汗先,大家继续~~

一个由你续写的故事~

正当魔镜想回答既时候.突然一支箭射过来,后母一个180度凌空转身,箭擦住距既衫,飞左过去,当后母得意,露出微笑着地既时,就听到身后,玻璃破裂既声音.箭,正好射中魔镜.
^^继续

一个由你续写的故事~

从窗口跳入一个手执弓箭的武士,后母正要说话,镜子破了,一股白烟飘出,原来镜子里面关着一个……
待续

一个由你续写的故事~

题外话,   故事一开头镜子就破了......看来得有个人补补

一个由你续写的故事~

当白烟散去后,出现一个类似钟楼驼侠嘅小矮人,由佢口中道出,佢本来系有8兄弟嘅........

一个由你续写的故事~

[这个贴子最后由zonda在 2008/07/15 02:38am 第 1 次编辑]

钟楼驼侠手中拿着一个红苹果,将苹果交给了后母........

一个由你续写的故事~

后母没心情听距讲耶稣,唔耐烦甘将个苹果顺手一丢,点知刚好塞中钟楼驼侠个口......
o(∩_∩)o继续喇...

一个由你续写的故事~

又系一陣白烟,煙散左之後出現左個靚仔,而钟楼驼侠就唔知去左邊啦...原來,钟楼驼侠變左個靚仔窩!!

一个由你续写的故事~

个靓仔
望左望吖后母
突然露出"淫笑"既表情同声!
于是
个靓仔食左个后母
待续.....- -蛤..

一个由你续写的故事~

題外話:
    點解變成甘嘎...硪仲以為個王后會同個靚仔一齊...555555

一个由你续写的故事~

离题话:
        因为个后母太黑心.黑到连快面都黑既.
        个靓仔以为佢喺猪古力.所以食鬼左佢!.
        蛤蛤蛤蛤...

一个由你续写的故事~

个靓仔自从吞左后母之后,日日都食不安寝不乐,所以,都系决定呕番距出嚟~~,点知后母翻生之后,变成左一个老巫婆喔...........待续

一个由你续写的故事~

當後母照完鏡知道自己變左個老巫婆之後,距就立志要穩出一種令自己靚過以前嘎魔法,因為距已經深深甘愛上左各個吃完自己又嘔翻出來嘎靚仔.~!........(大家快d接啦~!)