免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: V-V

一个由你续写的故事~

一个由你续写的故事~

个后母研究黎,研究去!.研究出一种佢1食就会变到好靓好靓既药!
佢好爱好爱个靓仔!.日日都挂住佢.好想对个靓仔表达自己心里面真正霖法!
有日后母正想食佢研究出既个D药时.个靓仔突然出现左系后母面前.
但后母因为紧张得制!.唔小心lou乱左樽还原靓靓药同吖呜婆药.
佢饮饮下 觉得D药既味好怪鸡!一睇.点知系吖呜婆药喔!
于是佢即刻换成还原靓靓药辢.但喺个两只药就发生左化学反应!!!..
喺佢个胃到沟黎沟去咁 变成左一种 -变性药-!
但由于D药既分量唔大 后母依然喺靓左既! 把声仲喺有既.女性既野佢都有既
只不过 佢只脚变成好似麦兜里面个个好似节瓜咁粗既脚 D脚毛好似钢根咁插系到
条腰就硬过块板既!仲有好多"猪古力"喺上面!(肌肉亚)
点知佢就咁既样出现系个靓仔面前辢....大家接下 个靓仔见到佢.系咩反应呢?!...
接接接亚...___蛤~

一个由你续写的故事~

靚仔知道後母為左自己而不斷努力制藥..
雖然個結果唔完美..不過距依然覺得好感動...
但系,距今日來就系想同後母講清楚..
原來,個靚仔早就知道後母中意距了,但系距中意嘎系高高在上仲白過雪花嘎白雪公主..
所以,距系來同後母坦白..希望後母趁早死心..
而...正當靚仔準備講個陣,白雪公主特然之間出現左!!

一个由你续写的故事~

个靓仔见到白雪公主之后,好耐好耐都讲唔出野,就系距十下十下嘅时候,后母就赶番白雪公主翻房,距知道靓仔嘅心意之后,就开始谂计害白雪喇......待续

一个由你续写的故事~

距宜家就捻到用果只还原靓靓药同吖呜婆药噶混合体来毒害善良又靓女噶白雪公主喔!
正当距准备落毒噶时候~~出现左一个人~~
大家估下~呢个系好人定坏人~~

一个由你续写的故事~

原來..系後母個阿媽來左探自己個女!!
太后以為後母甘好裝埋水俾自己飲,就拿左後母手上個杯還原靚靚藥同吖嗚婆藥嘎混合體來飲...
又一陣白烟.....眼前特然之間出現左個靚女!!!!!
原來..原先180嘎太后飲左呢杯混合體變成左個18歲嘎靚女...哇...簡直就一個天一個地啊~!!!!
後母依家先知道,呢2種要嘎混合體唔系次次飲完都只有1個結果...
正當呢個時候,個靚仔出現左..
距見到個靚女..就即刻沖左上去..
體來...距俾變靚變後生嘎太后吸引住,連白雪公主都唔記得啦~!!!

一个由你续写的故事~

终于~移情别恋呢幕终于发生左啦!!
个靓仔见到个比白雪公主更加靓女噶靓女~~只眼就发晒青光啊!!
呢个时候~比白雪见到啦!!(其实原来白雪公主都对距有兴趣好耐咖啦~~)
距走埋去对住个靓仔讲~威晒啦宜家你~有个甘大噶靓女比你及啦~跟住距好大醋意甘闪左~
个后母同后母个啊妈见到~于是就捻到点样继续陷害呢两个苦命噶人啦!!

一个由你续写的故事~

后母走去同白雪讲:太后就系因为食咗雪山上面嘅仙果,所以先变成咁靓,如果你食咗,一定会变到俾太后更省镜噶,到时个靓仔就会翻嚟你身边啦~~我个房度有条秘道系可以通向雪山山顶,嚟啦,我带你去啦........于是,无知嘅白雪就咁俾后母带咗去雪山喇.....待续

一个由你续写的故事~

后母同白雪来到山上稳仙果,点知因为天气反常变得好热,雪山的雪融化,毒果树枯左结唔出果。后母一计不成,正盘算下一步的毒计,     此时两人遇见来山上睇日出的靓仔同太后,情敌见面,分外眼红,争吵中有两人跌下山崖,究竟四人中是边两个跌左落山呢?跌落山后无死到又会有咩奇遇呢?

一个由你续写的故事~

S火啦~今次系后母同靓仔跌左落山添~呢锅惨啦~得翻太后同白雪系上面~到底会点呢?
太后又会点继续毒害白雪呢!!~!?
讲翻跌落山果两位先啦~阴功啦!!呢次孤男寡女添啦!!唔知靓仔可唔可以顶得住诱惑呢~!?
哈哈~唔讲呢个先~距地跌左落山~见到D好奇特噶野喔~居然系另一个世界~
系咩世界呢~!?甘就交比下位啦~~哈哈~~

一个由你续写的故事~

讲返上面没跌落去既2条友.正当太后分外激动,想找白雪公猪泄愤既时候,一下爆炸声,一阵彩烟,突然出现左几个头带头盔,身穿各色紧身连体衫既矮细身材既人.
红,黄,蓝,绿,黑,紫,白,粉红.刚好8个.距地一出现,就对住白雪公猪大叫一声:"大胆,边个叫你来到世上祸害人们~我地要替森林行动,将恶人惩罚~"
再跟住一个飞T,就将白雪公猪T埋落山.
太后睇到眼定定,大叫一声:"我唔可以比个贱人落去稳靓仔~"跟住飞身跳埋落山,恩,18岁就系唔同.在空中太后来左个307C,难度系数3.4直插落山下.(奥运特别解说:第一个数字代表动作组别;第二个数字代表飞身动作,如果第二位是0则表示没有飞身动作;第三个数字代表翻腾周数,以1为半周、2为一周、3为一周半,以此类推;字母A表示直体、B屈体,C抱膝,D任意。307C代表反身翻腾三周半抱膝)
8个身材矮细既人:"问世间情为何物~!哎,收工~!"

一个由你续写的故事~

狂汗!!!大佬,边个接到你啊~~~~~

一个由你续写的故事~

就这样,四个人又在山下相遇了。
只是,太后在半空中的姿势过于优美,却没有注意降落的地点,结果落在靓仔身上,把靓仔压死了。没有了靓仔,三个女人就觉得没有了竞争的目标,便同心协力找走出崖底的出口。这时有三岔口,路边有个路标,路标没有字,只有图画,向左的画着个金元宝,向右的画的是座城堡,中间的路标画了个帅哥。
她们会选择哪一条路呢?
是三个人一起走同一条路?
还是各自走不同的路呢?

一个由你续写的故事~

于是,太后选左有帅哥果条路.果然见到有一个好靓的靓仔,可惜太后是食左还原靓靓药变年轻变靓的,刚刚药效过左,太后变番个老太婆,靓仔当然就唔睬太后,太后就甘样气得吐血而亡.
后母选左金元宝果条路,结果成为全国最有钱的人.
白雪选左城堡,于是成为女王.
有钱的后母眼红白雪的地位,于是想办法要夺取白雪的王位,究竟她会点做呢?

一个由你续写的故事~

原文再续,书接上一回...
话说有钱的后母眼红白雪的地位,想办法要夺取白雪的王位。于是,后母来到魔镜前,
“魔镜啊魔镜,有什么办法可以让我得到白雪的王位?”
魔镜,原本系上帝守护神既化身,因为一次低级错误而被贬落凡间,作为惩罚成为一面魔镜,限期为一千年。一千年以后的今日,系魔镜重归天庭的日子...
言归正传,对于后母的要求,魔镜好犹豫,因为他希望后母日后不要再伤害无辜的人。“亲爱的主人,过去,我冇要求过你咩野,呢次我希望你可以答应我一次。”后母夺位心切,当然咩都可以应承啦。原来,魔镜既要求就系要后母认真听距唱一首歌.哈哈,真系好easy啊!!!
于是乎,魔镜唱起无间道(仲要系国语版噶啵)...呢个世界真系咩神都有...
欲知后事如何,下位努力喇(*^__^*) 嘻嘻……

一个由你续写的故事~

由于魔镜唱得太太难听了``
后母忍晤住了``
发左颠````
来个凌空360度旋转踢```
踢到魔镜渣都无得净``
当后母清醒翻时``
发觉魔镜已经比距做低左``
算了``“信烂鬼镜有鬼用,一看就知系滚友来”(自我安慰)
于是距派出专鬼鬼鼠鼠、又中意偷吃噶<小强>出来``
`
欲知后事如何`请看下位吹水