免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 冲口老人院

8月2日冲口老人院活动分享之《带队,从分享开始》

其實我都有建議啊..
因為每個組都有負責人噶嘛..
都系三四個.四五個一組..
咁個負責人收齊.然後一組組咁俾帶隊寫..
寫完一組就果組負責人派翻..
唔洗話到最後嗌..嗌果個又辛苦..等羅果個又心急...
vanessa-侨侨 发表于 2009-8-3 16:14

提议唔错...到时签完时数就发翻俾组长...再由组长发俾自己噶组员...
嗯嗯,29樓嘅建議好好!!!以後各位發現有咩存在問題,歡迎係分享或跟帖講!!!
哈哈
有我
多谢地狼
同一个完全沟通晤到既婆婆倾计..真系好困难..
但系距捉紧我手果时..
距笑果刻..
我睇得出眼带有泪光..
好感动
哈哈
有我
多谢地狼
jf10245 发表于 2009-8-3 17:35

吓?
边个系你啊?唔好意思啊...我系新人.唔系好记得喇.因为果日太多志愿者来支持冲口喇......

关于时数本的提议...希望带队可以试用啊.强烈支持!!
冲口下雨天,我站立其中,任雨丝轻轻地爬上我的脸颊,伸出舌尖小心地把唇上的雨水和泪水舔进口中.

哦,好甜,好甜......
冲口下雨天,我站立其中,任雨丝轻轻地爬上我的脸颊,伸出舌尖小心地把唇上的雨水和泪水舔进口中.

哦,好甜,好甜......
地狼 发表于 2009-8-3 18:07

地狼傻左......
提议唔错...到时签完时数就发翻俾组长...再由组长发俾自己噶组员...
detectiveCK 发表于 2009-8-3 16:52

系啊.而且帶隊都唔會出錯...
因為我個F就出現左兩個帶隊寫左兩次....重複左...
一組組離..帶隊都無寫得甘辛苦嘛...
等陣都唔知邊d寫左.邊d未寫..
冲口的明天会更好啦!衷心希望冲口越办越好,冲口带给我们太多了!
继续加油吧~~....
支持!!  我噶第一次给着冲口......
果日帮左三个婆婆剪指甲,距开心我都开心。发觉好多婆婆D脚,手甲都好长啊,距地眼吾好,我希望下次各位去冲口的时候可以带个指甲钳,帮婆婆修理下过长的指甲。
小小关怀,体现爱心!
深深的海洋 发表于 2

但是请各位帮公公婆婆剪指甲前一定要问好他(她)地愿意比你剪指甲无?
因为我试过一次.....
“婆婆,我帮你剪指甲啊,好5好啊?”
“5剪,我5中意比你剪。”
所以,一定要耐心同她地讲点解要剪指甲(大部分5剪指甲的公公婆婆
的指甲都好黑的,要同他(她)地讲乌糟,要剪下)
点解,,来来去去都系果几个分享,~~~????
新人旧人..!~~!
快黎分享阿/.!!!
让我们做一个麦田里的守望者,一生守候我们耕耘的冲口老人院....
支持  支持
有莪喔