免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 茹茹MM

尐茹崾祛支教喇...恫個位再见1年...

10# :雨:

我比信心你拉....甘有爱心噶一个女仔...实得拉..
11# 烦恼PK

见过拉...系芳村果阵...

无问题....等我影D靓相满足下你地..呵呵...
加油啊!!!   小茹
好寤捨得你走吖…表姐…!我都會支持你噶…遠方噶你希望可以更加努力吖…我係廣州會支持你同埋照顧好你同你媽媽同我地噶屋企人吖…我地期待你噶回來…!同時希望1年後噶你更加識霖喇…!有咩都可以隨時打電話俾我吖…幫到噶我都會盡力幫噶!有時間我一定會過去探你吖…呢一年時間就讓我地一齊努力吖…!一年後相信一定會有全新噶尐儀同小茹吖!
12# 嘉敏

好吧...我会睇多D书将勤补拙噶拉...
记得上次系海康同你一齐教个小妹妹....系你身上学到5少野...
13# 骸骨舞尸

哇...甘巧...大家都系1年噶限期...翻来一定会支持同7工疗站拉....到时见...
14# 尛尛囇囇

甘我都祝你早日愿望成真...快D回归翻广州....大家都加油拉...
15# Angel吖梦

THX....梦梦..恩恩...我呢家霖起都兴奋...话5定到时兴起出翻本书记录低我噶支教经历...
16# 1mm

3Q...
17# 爱,永无止境

飞短无问题吖...不过我惊果度无信号扎....
你可以申请下批噶....不过潜水就....我恐怕你D技术5可以由珠江潜到长江咯...
18# eliahoho

超多野要带...霖起就头疼...
19# loning

多谢吖....哥....几难走我都会走落去噶...
做我第一个听众甘好...我开个私人分享会俾你到时...
记得来探我吖....
噢~这个...你话教学上面就无咩特别要注意概,我地的知识面去到教他地基本是无问题的,最大的问题都是语言习俗方面概野姐,所以你去之前最好了解下他地的语言环境,甘会容易融入当地咯。
跟住就是生活条件啦,最好问下果边艰苦成点,因为需要支教的环境一般都五是甘好,有D好小小概农村学校我地城市人还能适应,但有D条件艰苦的就真是要做足准备啦。主要都是卫生方面概准备啦,例如自己备多D药物,备定一定概钱同埋衫裤咯,预多D,因为当地可能离城市好远的,未必咩都有得卖,同埋去之前林下点样可以同呢边保持随时通信,甘出咩事都容易通知啊嘛,大概就林到甘多啦,希望对你有帮助~
20# yjplpl520

虽然我都5识你...不过THX支持我吖...或者翻来噶时候有机会识噶...
28# 忘了时间的钟

哇....甘夸奖吖...我当赞噶拉...
纪念堂果个活动?...我都5知你系边个...