免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 蝴蝶飞

胆问启智小麦标叔等等赛会志愿者

关闭 [复制链接]
再睇29楼

真系乜都有火

原谅我破戒
我不入地狱,谁入
回复 14# 无怨无悔

呢D就系我批评嘅启智文化

该企业化嘅时候唔企业化
这些回忆和纪念 比你受用吧, 你去志愿缘问下我系米一个计较的人,总队有什麽奖我都会提距地上,从 ...
无怨无悔 发表于 2010-11-8 23:22

我冇话你去计较喔,我系指做志愿者嘅心态啧,哎……咁都比人误会,冇话好讲。怪唔得人哋话上年纪嘅人都容易发火。。。
稍安勿躁!
稍安勿躁!
稍安勿躁!
稍安勿躁!
09C514 发表于 2010-11-9 15:37

就系咯,我都唔明点解论坛上某些人有事冇事都要发火嘅。。。
就系咯,我都唔明点解论坛上某些人有事冇事都要发火嘅。。。
gz77zfx 发表于 2010-11-9 08:10

我只可以话你讲噶野,虽然吾系想针对个人,但系错误噶位置同错误噶时间讲左,俾大家感受就系针对个人
我只可以话你讲噶野,虽然吾系想针对个人,但系错误噶位置同错误噶时间讲左,俾大家感受就系针对个人 ...
acton 发表于 2010-11-9 16:24

嗯,同意。不过我觉得大家不必经常觉得系度搞对抗咯。
嗯,同意。不过我觉得大家不必经常觉得系度搞对抗咯。
gz77zfx 发表于 2010-11-9 08:37

哩个版原本就应该系比人有乜讲乜,只要唔好有违道德应该都冇问题吧,我静系觉得好似大家讲佐第度去,同LZ个问题冇咩关系
哩个版原本就应该系比人有乜讲乜,只要唔好有违道德应该都冇问题吧,我静系觉得好似大家讲佐第度 ...
wind 发表于 2010-11-9 16:47

冇错啦,我都觉得lz冇错啊,人哋lz只系想问问题啫。
哈哈......仲系末摆正心态,当年入启智就系为左今日做上岗持证.免费坐交通工具的亚运志愿者咩???
我冇话你去计较喔,我系指做志愿者嘅心态啧,哎……咁都比人误会,冇话好讲。怪唔得人哋话上年纪 ...
gz77zfx 发表于 2010-11-9 07:31

我容易发火?如果你比人呃你又会点呢?衰左五紧要我衰得起,点解仲要呃我话场馆才有证,衰左就衰左无畏讲甘既大话呃我罗,敢既大话都讲得出,你话系启智我地仲可以信边个呢?
哈哈......仲系末摆正心态,当年入启智就系为左今日做上岗持证.免费坐交通工具的亚运志愿者咩???
西阳 发表于 2010-11-9 09:33

不赞同你这么说,比例我吧,公交地铁免费的那段时间,我一次都没坐过,坚持做志愿者多年的朋友会为了这一个月的免费的交通工具而去争取这个证?如果真的在意这些的话,他平时就不会自已出交通费出参加志愿服务活动.
回复 14# 无怨无悔

有同感
我容易发火?如果你比人呃你又会点呢?衰左五紧要我衰得起,点解仲要呃我话场馆才有证,衰左就衰 ...
无怨无悔 发表于 2010-11-9 18:01

哦,咁都发生咗,冇为自己搞到自己咁嫐啊。我做志愿唔系为启智,只为自己嘅理念,启智只系提供咗一个平台比我而已。所以,你信自己就得啦。
队长见到冇嫐哦,讲实话而且。。。
围观。
亚运赛场志愿者里面很多不懂外语的,不过他们能做到赛场志愿者应该也有自己的能力吧。
要不然我怎么当不上。
不过赛场志愿者多数都是在学校选拔的,lz所说的人物是在我们启智比较有名的人,就像赵x军,X南山,还有n多有名的人,有能力就可以做嘛~