免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

發up瘋

其實呢~~~啟智同D學校有冇交流嘅呢??

仲有呢~~~我覺得呢~~~D學校唔應該“強逼”學生參加志願活動咯~~~

強逼參加嘅學生~~~為咗完成學校嘅任務~~~膚遣咁去做志願者~~~我寧願佢哋唔嚟好過嚟~~~

人在心不在~~~既幫唔到人又可能會影響志願者嘅形象~~~真系難為曬帶隊!!!

帶隊開新人指引~~~只見班學生開小會~~~分配工作時有幾個學生離譜地係度睇跟雜誌~~~

還好活動過程中還算可以~~~

但係~~~唉~~~總之覺得~~~做得志願者嘅~~~就算你係自願定係被逼~~~都要摞個心出嚟做啦~~~

發完up瘋~~~瞓覺~~~大家早投~~~好人好夢~~~
我觉得唔应该系学校招新咯``
可以话好多都系3min热度
完全唔当系一回事.
恩,,值得考虑~~~
别人唔会笑你太疯癫。。。。。。。。。。。。。。。。
参与活动用心去做,强迫性活动是不可取!学生参加综合实践类活动就是人生课程的锻炼,应该收获到经验,不是抱怨!
学生有优秀、一般还有不合格的,请问你属于哪种?
好好调整心态吧!
支持老师们

支持支持支持!!!!
啦啦啦。。。 我自愿参加的
学校无得交流,因为距地系同教育局交流既......
任何事情都系人生既一种经历,有D人从中得到一D野,有D人只系做过呢样野,一切睇心,无论初衷如何,心态系可以转变既,态度很重要~
回复 6# 09C514

我並唔系個班學生的說~~~只係在當日活動過程中~~~聽到某些學生抱怨而已~~~心里不是滋味的說~~~