免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

史上最经典 狮子山下の绿卡行动分享~&力克弟弟绿卡带队第二弹!!

黎期绿卡真系算经典啊~
宜家就=我讲下我地黎期绿卡嘅奇迹历程!

由于台风狮子山嘅到来,星期五开始广州普降大雨
天气预报仲话哩几日都会有中雨到阵雨添...
由于天气唔稳定嘅因数...系星期五...就决定取消星期日嘅绿卡行动...
(睇到取消个张帖之后,偶立即崩溃 _18224777398492656742.jpeg

不过...好好彩
狮子山系星期六凌晨就走佐啦~~~!!!
We are so lucky!!!=v=!! _15026956331324932898.jpeg

跟住星期六下午又决定恢复绿卡~!oh!yes!
本来仲担心佢会落雨...点知甘朝都唔知几好热头啊! _9729491534427517795.jpeg 哩浦真系要感谢苍天啊!

跟住就系分享啦~!

(几乎万年不变的开场白:)
甘期活动带队:力克Nick!!(我带队啊!!哈哈哈 _8663101902704079538.jpeg ~~~! ) 仲有 超人
感谢甘次参加活动嘅志愿者同胞们:10F1010无所不在 10C578G.P.Y  10E041小妞妞  10G100怡宝  10H348十九日  10H404雪  10G138尕惠
10H472冰雪  10G831Seven power   0904春春婆婆 0904温温爷爷 0812小慧  仲有一个小P孩  
仲有请假的通报們:Kinki Evian 吖宝 Beaty 熹微
更加重要的就系我滴灰机的痛爆們!!:雄仔

(跟住又系黎排环节了...)
跟住就系各位志愿者嘅分享:
10G831 阿贤:在居民区范围太小,很多居民都听过这个活动了,希望可以扩大范围。(黎个问题要揾负责人倾倾)
10G1010无所不在:居民质数太差。(我地开展活动就系要提高居民滴质数,教佢地垃圾分类,哎~唔好抱怨甘多了,尽力去做肯定会有回报嘅~)
10C578G.P.Y:居民不会直接问,需要我地志愿者主动,但系自己无知应该要点做。(多滴来绿卡锻炼下啦~炼成厚脸皮神功!)
10H404雪:sell要厚脸皮,要主动。
10H472冰雪:服务做得唔够,宣传方式唔够,志愿者要注意志愿者形象(黎个系甘日为我地无私捐献左一扎传单嘅志愿者,我代表绿卡非常感谢你)
10H348十九日:活动不错,但宣传工作做得不好,希望在宣传栏上宣传一下(黎个问题都系要揾负责人倾倾)
10E014小妞妞:哇!有个阿姨非常好挪佐一袋宇宙超级无敌大垃圾过来,仲换左一捆垃圾袋。(此为无删减无添加绝对安全转载过来)
10G100怡宝:甘次活动我地(注:系佢同小惠等几个人...唔系全部)表现唔系几好,发现仲有好多人都唔知工甘嘅活动。
10G138尕惠:我地志愿者要团结甘开展活动。仲有就系要PO超人!超人甘日唔应该摆架子,超人带队做得唔系好好。(无语O__O"…都讲得几岩...)

跟住 就系我嘅分享了
甘日活动开展的都算唔错,不过有滴志愿者唔系好主动,可能因为系新人嘅关系了,希望各位志愿者可以多滴参加我地嘅绿卡行动了,来锻炼下。绿卡真系一个锻炼脸皮好好嘅地方,更加系一个积累社会经验嘅好地方。因为我地活动开展左好耐嘅关系,所以点都会出现系sell嘅时候比人拒绝(食柠檬)嘅情况,希望大家唔好因为我地柠檬都就唔来绿卡了。感谢甘日各位志愿者的参与和宝贵嘅建议,希望我地下次可以做得更好!我地一起努力!干巴爹!

如果各位志愿者仲有咩想提出嘅可以跟帖

力克弟弟希望下一期大家都来参加绿卡啦~我宜家申请紧下一期带队!
因为下一期9月12号系我破蛋日!!! _2086684022152098918.jpeg 希望大家来啦~不过下午就要去上补习班...郁闷.../(ㄒoㄒ)/~~

突然发觉...甘次好似用少左洋葱头...郁闷~无计了...最后个滴系赶时间打出来的...得闲再改帖了...
我嘅洋葱头啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
沙发沙发自己坐
板凳板凳自己坐
汗...呢张...比上次有进步...=v=
- - 對於此分享貼,我表示無語不解釋.
因為同上次無咩唔同
另出售本期活動相片.....有意者揾老溫....
哈哈…不要叫我学生小屁孩啊……那是我的专利……你还不是一个小屁孩!!!
哈哈~~~一个好搞笑的分享~~观摩~学习完~~
点解我睇完 好似睇完无聊笑话甘样噶
好!!!!
YO!翻来睇睇...
參考下力克篇分享先~
现场所见,力克带队系做得唔错,超人同志要学下啦。

感谢各位参加嘅志愿者,你地都好用心吖,希望绿卡越嚟越好。。。

PS:的确,有时会有D情况系会令我地唔开心,但系,我地宣传嘅系环保,我地唔系卖嘢,如果对方唔接受就算啦,尽左力就得啦 各位加油!
真系一篇很好的分享......
每日一顶...