免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: qwe777007

关于霸位。

关闭 [复制链接]

.

.

.
回复  167

哎哟、妳犀利喔。

甘依家、删我阿靓仔、

啧啧,我好惊惊吖。

五知,我犯佐 ...
10D279扬凡 发表于 2010-8-10 00:45

你又好巴闭咩?!以加大家讲得有错咩!

.

.
**** 作者被禁止或删除 内容自动屏蔽 ****
10D279扬凡 发表于 2010-8-10 00:45

呃....................你语言嘅力量  就喺咁嘅水平?
一般情况下,带队应该都系按照个人能力去选择确认人既名单,所以只要有能力,表现唔错,都唔会因为报名顺序离选择确认人,所以我觉得根本唔存在排名先后既因素。
华仔。是男的。启智貌似有几个华仔
人地嫁唔嫁得出又关你事??要经过你批准吗???

距结婚,一定帮你

霸位!!!!
167 发表于 2010-8-10 01:10

KIMO结婚我肯定霸位
kimo都嚟凑热闹!!!!!!!!
kimo都嚟凑热闹!!!!!!!!
TAELS 发表于 2010-8-10 01:16

不过KIMO好似训左咯
霸位無罪,報名有理。
er...莪喺嚟湊熱鬧噶...
我大侠啊飞佩服你们,太牛了、连霸个位都这么牛。
关于"霸位",小弟讲下我嘅讲法.
首先第一,霸位只不过系霸住位个位,等到确定当日得闲先进行改帖.甘就讲一句,如果你觉得其他事比你做义工仲要重要,其他事放最前,义工最后,甘索性你唔好去做了.因为你睇唔重呢个活动.
第二,由于部分服务点会到一定嘅帖数就先封帖,再出确认名单,你霸咗位又唔改帖,咪导致其他人唔可以报名咯?不过,只系部分.
第三,咪一定要霸位先可以参加活动么?你可唔可以先报名,如果再有乜野突发情况,未出确认名单前可以改帖话唔得闲,去捂到了,又或者当日突发情况,向带队请假.都可以啊嘛.点解一定要霸位.
第四,人人都霸位嘅话,呢张报名帖,就成为咗"霸位帖",而唔系报名帖,个个都霸位了.自身做法,会影响到其他人去仿照你嘅做法去做.

但最重要一点.预告论坛嘅报名帖,按规定唔允许"霸位,支持,路过"等等
你地霸位,首先就冇按照规定做,呢个就系"根唔啱",再就系关于人嘅素质,只顾及自己,冇顾及人地,素质低下,呢个就系"本唔啱"
关于"霸位",可以用四个字形容,就系"根本唔啱"!!
关于"霸位",小弟讲下我嘅讲法.
首先第一,霸位只不过系霸住位个位,等到确定当日得闲先进行改帖.甘就讲一句, ...
leungdong 发表于 2010-8-10 04:24

你讲感多。小心某些人又要爆粗噶