免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

8.8富力绿卡分享帖

_7817906296559160657[1].jpg 甘日系我力克(Nick)弟弟第一次带绿卡~\(≧▽≦)/~都算唔错了~
( ⊙ o ⊙ )啊!唔好意识...唔记得左...小谨都系甘日带队...╮(╯▽╰)╭唔好意识...忽略左佢...

都系先感谢各位来参加富力绿卡活动咯志愿者...
唔好意识...我唔记得左攞份名单...唔好意识... _14605340850880939657.jpg
对无住...系我的错...偶是罪人...

所以...我地的灰机榜都系无人O(∩_∩)O哈哈~
不过...我都感谢放灰机个滴志愿者(虽然无知有无灰机...)——仅此一次,下不为例。
因为我地甘日超超超多人...值班室已经坐唔落啦~
要企出值班室...

甘日我地好似有成差唔多40人...真系太多了~~
因为太多人了,所以有d混乱...
其实造成混乱我都有错...我唔好好分配...唔好意识~~我如果下次带队,我会安排得更好

而且甘日超超超黑仔...一去到就扭断钥匙——我完全接受唔到罗╮(╯_╰)╭
搞到甘日我地无摊位...一有垃圾就要翻大本营...唉~杯具啊...
仲要我地流动开绿卡...更加杯具...

因为太多人了...而T区同商铺宣传加埋都只系10个人左右...(因为T区同商铺宣传唔洗甘多人...)
而B区却有成差唔多30人...分配不均...我的错...
搞到甘日B区成班人...志愿者同居民的比例差唔多系1:1.5 _16980782622563369806.jpeg
真系太多人了...搞到太混乱了...

不过甘日咯成绩都唔错...
开到N张绿卡(15<N<30...唔记得左几多张了...仲知好多...)
⑦仔...照旧...
X袋纸皮+Y个胶樽

不过...甘日我发现滴志愿者有好几个都系以开绿卡为目的
我觉得我地应该系以宣传垃圾分类为目标...而唔系为了开绿卡为目的...
以开绿卡为目的...我觉得唔系甘好罗...好似有滴滥竽充数...

跟住就系我地志愿者咯分享(不过...因为我写唔得甘快...所以有所省略...):
曾文瀚小朋友(新人,不过系开左好多张绿卡的功臣~~!!!鼓掌~~):今日活动还可以...(功臣真系谦虚...)
09H225在沙(超超超老饼...我的前辈...):甘日天阴,唔系好晒,难度并唔系太大。(前辈讲野真系深奥...+肯定系用个肺讲的)
10F518小希(小希姐姐~~!!新人,好“犀利”咖~~!!):甘次人太多了,人小D比较好。(的确,我认同。)
陈诗琪(新人):个滴大拇指贴纸对小朋友好有用。(黎个我都认同,得闲叫值班D人撕多D先得。)
10A393鹏鹏(新人):仲系人太多。(新人...系甘嘎啦...唔好要求甘多,希望下次讲多滴啦!)
10G536辉仔(新人,好似系最没贡献的新人...原谅佢啦...Nick系大量的):礼品太out了,小朋友都说要铠甲勇士,礼品最好有铠甲勇士。(甘系唔系你比钱买啊?)
10G232Mr.S(新人,迟到...):有居民反映拿垃圾到我地大本营——S1栋楼下太麻烦,希望可以上门收。(其实我地行人指引有讲,不过你迟到,你唔听到,甘都系我的错...我同你讲解个时唔记得同你讲...sorry~)
10G269王威(新人):今日都ok。(新人谅解你...)

总结甘日...仲算唔错...
虽然因为系第一次带队...出左D错...
不过我下次会改正...
春春and温温~~~~~~
希望你地可以比多滴机会我

我会做得越来越好~~~
-,-

我尕呆支持佐妳,

下次我去,要请我吃雪糕....
=========
路过支持.
分享帖..............=_= #
我接受唔到咯、、、你都写翻下我哋d战利品噶、、、
路过支持。。。。。。。。。。
- -开贴开到你咁,简直XXXXXXXXXXXX
呵呵~ 凡事都有第一次 有心去做一定能够做得好
求合照!!!!
第一次帶隊..系緊張滴噶喇..慢慢黎噶..
撐綠卡..~~
支持吖!
今日确实好多人
成绩唔错吖,可惜我个组都开唔到一张绿卡
力克 俄接受唔到咯.
今日食左好多柠檬啊~~酸死了`~~
不过都总算系开到一张卡~~
大合照~~成功隐身!!yeah~~!!
系在沙啦……你打错佢噶名了,哈哈哈
個分享帖.....................................無言
鎖匙又斷咗.......呃.....實比人鬧啦....