免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

『芳村客运站微笑指南——春运』有感

原来5日可以甘快过噶,来佐5日芳村做微笑指南,眨眼就过佐去,即使系甘,但系5日里却俾佐我好多不可磨灭噶美好回忆.
    首先,好开心可以色到一大帮玩得,做得,且有爱心噶朋友:唔想天真,明智噶桂兴;待人友善噶德德地;热情大方噶琪琪;肥肥地但有问必答噶梁狗;讲野居然可以多过我噶陈智聪;中有就系我地可爱,待人友好,凡事都能亲力亲为噶领队们:何姨,花老师,标叔,小Lee。。。。(仲有小光)。。。。。多谢你地,或者,今日我地分开佐,而且唔知要等到几时先可以再一齐做志愿服务,但系我始终相信,我地系同一类人,即使我地来自唔同噶家庭,有着唔同噶故事,我地拥有同样一颗乐善好施噶心,今日我地能因一颗心聚系一起,听日一样可以,就让我地为爱前行(仲有我地3个半月噶约定。。。。)
    希望芳村微笑指南针仲让我学识好多书本上学唔到噶野。。。
    客运站每日都有各式各样唔同噶人出入,系距地眼中,我地做噶野好无聊,好傻,但系我觉得无所谓啦,一个真诚噶微笑或点头我都觉得好满足啦,而且我做到嘎也仅系噶多,而且亦做得好开心。。。。
    多谢芳村微笑分队比我一个甘样噶机会。。。
    系新春之际,祝各位启智嘎朋友新春快乐,希望你地能同我一齐继续支持微笑指南针,多榭!

评分

!!

我是不是坐第一啊!!!!!!!!!!!!!!!!!
支持我亲爱的幸福假装同学。
咔咔...5日真系过得好快...学到好多野...
同你呢个自称靓女噶人合作...真系好开心啊....
觉得你好掂啊...
继续努力啊...
得得地..你同据
恩,强力围观中····
去了甘多日都5知你咩样
系啊,醒目!
同你呢个自称靓女噶人合作...真系好开心啊....
我好想以後同你一齊合作呀
哈哈,当然,我系谢子欣嘛。。。。
3个半月后继续合作。。。。
无嘢噶。。。
你系?我都好似无色你
3# dededi1990
哈哈,当然,我系谢子欣嘛。。。。
3个半月后继续合作。。。。
4# 猪木郎丫灬峰 无嘢噶。。。
2# wuhaoan 系啊,醒目
6# 尕杰 你系?真名。。。。。