免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

無聊阿sir

無聊阿sir

晕............

無聊阿sir

5明....

無聊阿sir

呢度最搞笑!
《測驗8》
呀sir:你地知唔知呢題考你地d咩丫?
同學:咩呀?
呀sir:呢題其實係考你地識唔識!
同學:.........~

無聊阿sir

haha......好傻啊!!~~

無聊阿sir

D老师成日都系甘嘎拉!

無聊阿sir

:em143:
《測驗1》
呀sir:我係唔會話你地知聽日測驗出d咩架~
同學:哦...~
(幾秒後)
呀sir:記得溫書,我聽日就出意大利~!!!
同學:.........(的確唔知聽日出咩)~

《測驗2》
呀sir:今次測試太差喇~!!!
同學:係咩....~
呀sir:你知唔知你地有3個問題?
同學:咩問題呀?
呀sir:第一,無速度!第二,唔夠快!第三,太~~~慢喇!
同學:..........(一義多詞,好野)~

《測試3》
呀sir:而家派卷~
同學:邊個最低分呀?
呀sir:我係唔會講你地知邊個最低分架~
同學:車.....~
呀sir:黃xx,放學黎見我。
同學:.........(咁你同講左有咩分別呀)~

《測驗4》
呀sir:好而家測驗,收埋書,邊個未得?
(有人舉手)
呀sir:好,全部打開書,溫多兩分鐘。
(兩分鐘後)
呀sir:好收埋書,仲邊個仲未得?
(又有人舉手)
呀sir:太慢啦!唔等啦,最後兩分鐘!

《測驗5》
呀sir:今次我俾40分鐘你地測驗~
同學:呀sir....~
呀sir:仲有25分鐘就落堂,好!而家開始測驗!
同學:.........(到底有幾多分鐘呢)~

《測驗6》
呀sir:測驗分數ga高低係唔緊要架,最緊要係唔好低分!!
同學:......(到底咩先係唔緊要)~

《測驗7》
呀sir:呢一part你地要記好佢,會考果時mc有機會出呢part!
同學:哦~
呀sir:DBQ(歷史資料題)又有機會出呢part!
同學:係..~
呀sir:長問答都好可能會出呢part!
同學:........(會考除左MC、DBQ、長問答好似都無野出喇呵)~

《測驗8》
呀sir:你地知唔知呢題考你地d咩丫?
同學:咩呀?
呀sir:呢題其實係考你地識唔識!

《測驗9》
呀sir:呢度你地咁樣答,係唔得架!
同學:點解呢?
呀sir:你地咁答,唔單只無分,仲會俾人扣到一分都無!