免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 星伯

睇吓鉨嫁唔嫁得出?(女仔必玩)

C呀~~

b
我选答案E...
c
FFFFFFFFFFFFFFFF啊~~~
點嘎姐~!
死啦

嫁吳出

好閉
FFFFFFFF

答案呢?
以下呢個係處境心理遊戲,故事背景係……如果你既最愛突然被調派到一個孤島工作,有一日,你心血來潮想去搵佢,結果遇到以下問題。你反應同決定,可反映出你戀愛。問題及「嫁出率」有幾高,逢女必玩啦!
問題START
Q1: 男友被調派到離開你一千米孤島工作,你好想見佢,會同邊個分享感受。
A. 自己女性朋友 → Q2
B. 男友男性朋友 → Q3
C. 男友 → Q4
Q2: 「你想見佢,咪依家走去搵佢」,如果朋友對你咁講,你會點做?
A. 先打電話俾男友,問清楚他依家是否方便見你 → Q4
B. 同男友男性朋友商量 → Q3
C. 睇占卜書或星座搵解決方法 → Q6
Q3: 男性朋友同你講「唔好理佢啦,不如同我出去飲」。你會點做?
A. 同佢出去飲 → Q5
B. 有危險預感,所以拒絕 → Q7
C. 睇占卜書或星座搵解決方法 → Q6
Q4: 終於聽到男友聲音,收線後,如果佢friend叫你出去飲,你會點做?
A. 同佢出去飲 → Q5 载]
B. 有危險預感,所以拒絕 → Q7
C. 拒絕邀請,並即決定去離島搵男友 → Q8
Q5: 那男性朋友同你表白:「其實我鍾意你,佢去咁遠做,不如你同佢分手,同我拍拖啦……]
A. 睇占卜書或星座求救 → Q6
B. 拒絕愛意,即刻去離島搵男友 → Q8
C. 同佢發展一夜情 → Q9
Q6: 睇星座時贈你一句:「鏡花水月幸福,有即係冇」,你睇後有乜行動?
A. 冇特別行動 → Q7
B. 去離島見男友 → Q8
C. 跟男友friend見面 → Q9
Q7: 一個人留屋企實在好慘,點都想出去散下心,你會點做?
A. 決定去離島搵男友 → Q8
B. 都係同男性朋友見面好 → Q9
C. 自己一個出街逛 → Q10
Q8: 出門時,男性朋友已企門口,同你講:「其實我好鍾意你」……
A. 唔理佢,直奔車站 → Q11
B. 同佢出街 → Q9
C. 扮有急事鬆人 → Q10
Q9: 男性朋友突然攬實你,你忽然想起男友,設法離開,你會去邊?
A. 無論如何,先離開家門 → Q10
B. 去車站 → Q11
C. 即跳上的士 → Q13
Q10: 到三岔路口,一係去車站;二係去飛機場;三係去巴士總站,你會揀邊條路?
A. 車站 → Q11
B. 飛機場 → Q13
C. 巴士總站 → Q12
Q11: 火車站,有特快、快車及慢車三種選擇,搭邊種車都一樣要等,聽朝先有船去離島,你會搭?
A. 慢車 → Q18
B. 快車 → Q19
C. 特快 → Q20
Q12: 長途巴士全部滿晒,等下一班巴士到之前,重有大把時間,你會?
A. 轉去火車站 → Q11
B. 打電話俾女性朋友,問意見 → Q14
C. 企度等下一班巴士 → Q16
Q13: 到飛機場先發現自己唔夠錢,你會?
A. 跟女性朋友商量 → Q14
B. 返屋企 → Q15
C. 轉搭長途巴士 → Q16
Q14: 女性朋友趕來機場,但原來她亦唔夠錢,你會?
A. 先去火車站 → Q11
B. 選搭慢車 → Q18
C. 選搭快車 → Q19
Q15: 夠錢搭飛機,但落機時是深夜,聽朝先有船去離島,你會?
A. 在碼頭等天光 → Q17
B. 去通宵營業餐廳打躉 → Q19
C. 去酒店住一晚 → Q20
Q16: 長途巴士未黎到碼頭時,你覺得好肚餓,你會去邊度食早餐?
A. 碼頭小食店買企度食 → Q17
B. 去通宵營業餐廳 → Q19
C. 去酒店食自助早餐 → Q20
Q17: 碼頭遇到個變態佬,你會點做?
A. 飛奔往差館 → Q18
B. 笑住口,扮冇 → Q19
C. 乜都唔理,走為上 → Q20
Q18: 終於坐船離開港口,幾個鐘之後就會到男友孤島,你會坐船?
A. 一等艙 → Q21
B. 二等艙 → Q22
C. 船頭或船尾 → Q23
Q19: 船一開,你就遇到一個蕩失路小朋友,你會去邊度搵佢父母?
A. 一等艙 → Q21
B. 二等艙 → Q22
C. 船頭或船尾 → Q23