免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

問大傢一個問題 :唔知道大傢點睇“奉子成婚”呢傢嘢?覺得會晤會長久咧?

之所以開呢張貼,完全喺因為呢件事就髮生嚮我身邊,我一個同學之前奉子成婚,上個月終于B埋個女齣來咯....問題喺呢段婚姻響鉅睇來好倖福,但喺嚮外人睇來就唔好咯,皆因每個女人結婚都喺想穩個錫自己既男人,問題喺果個男人令我地大傢都好失望...對我同學真喺唔喺甘好,中唔點買補品俾鉅進補...
喺咪奉子成婚既婚姻到最后都唔一定倖福?

問大傢一個問題 :唔知道大傢點睇“奉子成婚”呢傢嘢?覺得會晤會長久咧?

天下的女仔要谂清谂楚先好同人发生关系,受伤的永远系女仔
长吾长久就要睇距地点相处罗

楼上错了,受伤的永远是男的,男人永远把痛苦留给自己。
越来越多地听到有人奉子成婚,这个世道......!

如果痛苦当初又甘做呢..贪一时既快乐..
酿成甘既后果..所以话未必永远系男人受伤

我都觉得喺...同埋觉得呢个社会真喺越来越唔掂咯...经常会有初中生or高中生去医院落BB...我觉得真喺好残忍,伤害咗人又伤害咗自己。
我觉得男人因为甘而结婚会心有不甘咯...分分钟出去包二奶都话吾埋...

“呢个社会真喺越来越唔掂”依句话就非常同意。

奉吾奉子都吾系问题,在于两个人互相对未来有无同舟共渡既希望。

5一定噶...

奉子成婚,个人认为不会长久咯~~~~~~

我觉得,哩D事,女仔会伤D罗。
因为男仔好容易就会有决定——落!
但女仔吾同啊,会好惊架!
女仔真系好要对自己好D,哩D事,吾发生系男仔身上,佢地系吾知惊架。!
我有个同学,落左4次啦。我觉得个男仔真系好贱格。

晕!落左4次?看来男的是贱格,但女的也不见得好,除非比人强奸4次,否则就是泛贱。反正奉子成婚这些事情,男的有责任,但女的也有责任。

下面引用由henry2005/08/11 08:52pm 发表的内容:
奉吾奉子都吾系问题,在于两个人互相对未来有无同舟共渡既希望。

估唔到你咁细个,谂啲嘢又几成熟啵~`   呵呵……

如果做足预防措施嘅话,咁咪可以将伤害减到最低咯~``

嗯...本人唔喺甘同意你既意见...如果果个女仔落过BB就喺犯贱,甘唔该请响怪责女仔既同时,你都闹下个男人。我有时会同识得既男生倾呢个问题,发觉有一大半都喺唔中意带兔仔,搞到要个女仔食药。其实女仔食药系好伤架。而我上星期先陪一个高中既妹妹去医院落完,睇到巨甘辛苦我都觉得个男既好过分咯。但喺起码个男既肯负责任,识得通过各种途径去了解药流之后因该做咩,吾应该做咩。好过个d吾负责任既男人好多。

呢个世界本来就喺甘残忍,一个无辜既生命就咁消失。
但喺我有时又觉得与其让巨来到呢个世界之后受罪,到不如一早就让巨离开,残喺残忍d,但喺起码唔喺个BB见到D唔好既嘢.

下面引用由niko2005/08/12 09:00am 发表的内容:
嗯...本人唔喺甘同意你既意见...如果果个女仔落过BB就喺犯贱,甘唔该请响怪责女仔既同时,你都闹下个男人。我有时会同识得既男生倾呢个问题,发觉有一大半都喺唔中意带兔仔,搞到要个女仔食药。其实女仔食药系好 ...
我指的是落4次甘多,而且我是说落之前的行为,而不是“落”这个行为。难道错了一次那个女的还比机会男的继续错吗?还要4次,那不是蠢吗?那个男的就没什么好说了,摆明就是禽兽一只。