免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

喊 湿 枕 头

[wma]http://media-server-client.etpop.com/hio40d/20041217213642.wma[/wma]

枕 头 还 好 吗

女: 唔该机场啊!
司机:小姐,打风喔,仲去机场?嘿,甘大风大雨唔叫你男朋友送你?
男: 哇,出边好大雨啊!喂,我买左新鲜出炉,你最中意吃嘅枕头包啊!唔好成日话我唔
理你唔锡你下。 咦??
女: 我知道爱情系唔应该计较付出同收入,但我真系好攰,我唔知点样可以令你爱我多D,
令你以为买个枕头包俾我吃系好爱我嘅表现,但我想讲,系三年前我已唔再中意吃枕头包。

(伦)自问欠这福份 紧拥爱人到永生 但我还备有揽枕一个 冷冬可以暖身
(锋)但是这新枕头 比不上伴侣抱紧 发誓过忘掉那动人至爱 为何 再三接近
(伦)我已懂得苦恋的意义 做到最不堪都可以 到那天方可解脱 我为我羞耻
(锋)任我再奋斗 永没报酬 梦里也会有眼泪倒流
(伦)直到湿透每个枕头 都也不肯走
(锋)或有数百个告别理由 没法可放手 或其实我未曾受够 若惩罚我请也下手

(独白)拨号声……
男:到底咩事啊,有咩唔开心你咪讲出黎罗,我可能对你唔够好,咩事都好,你CALL返我先
啦。
女:你对我好,我系知道噶,但我点都唔可以令到自己一心一意去爱你,我唔知可以点噶
除左走,再谂唔到其它方法。
男: 虽然距可以决绝甘离开
男2: 但……原来唔可以一次过带走晒一切,距留左个心带走埋人。
男: 距个人带走物件
男2: 但始终……距带唔走距嘅气味
男: 或者
男2: 终有一日
男: 连回忆都会消失 而怀念就唔会失去嘅回首

(伦)看 我也许得不到满分 但妄想得到她一吻 为了她花光所有 也没法死心
(锋)但我的牺牲 永没报酬 梦里也会有眼泪倒流
(伦)直到湿透每个枕头 都也不肯走
(锋)或有数百个告别理由 却没法可放手 明明痛够 亦无法去自救

(独白)
男2:你抱住个枕头做咩野
女:算喇
男2:有距气味 是我的错
女:忘记我喇
男2:仲留低咗 一丝丝既头发
女:当日我既心
男2:有距系身边
女:同我嘅肉体
男:有距既DNA
女:确实已离开左
男:话唔定距会再返
男2:我地曾经有过嘅感觉

(锋)但无论我如何奋斗 问谁会有一些内疚

(独白)
男:啊,唔好意思阿!
男2:喔,唔紧要。
男:唔该,我想稳哩个人啊。
同事:咦,又有人稳距?距无做罗喔!
女:女人同男人系感情嘅处理上面总系有D分别。如何要拣一先一后甘去爱两个人,无人会
想系苦恋边缘拖拖拉拉,但两段感情,我最后拣左会孤独嘅字贴,代替一个可令人心软嘅拥
抱。

(伦)若是抱拥枕头 彷佛与伴侣抱紧 试问有谁在意 枕边湿透

(独白)
男:训了

喊 湿 枕 头

听5到...

喊 湿 枕 头

一早收录咗~~~~~~~~~~~~这个听到啊,你刷新一下啦!

喊 湿 枕 头

[这个贴子最后由杏子在 2005/07/26 09:55pm 第 1 次编辑]
下面引用由天神2005/07/26 09:42pm 发表的内容:
听5到...

mp3格式听

喊 湿 枕 头

唔错

喊 湿 枕 头

呢个音乐空间适合d

喊 湿 枕 头

感觉。。。好熟悉拨。。。。

喊 湿 枕 头

你 會 珍 惜 我 嗎 ?

有 個 女 讀 者 寫 信 問 我 : 「 他 追 了 我 大 半 年 了 , 可 是 沒 有 花
特 別 的 心 思 , 無 非 是 請 我 吃 飯 、 看 戲 , 送 花 給 我 , 傳 短 訊
給 我 。 其 實 我 也 很 喜 歡 他 , 可 是 , 如 果 我 輕 易 接 受 他 , 他
會 不 會 認 為 我 是 個 容 易 追 到 的 女 人 , 從 而 不 珍 惜 我 呢 ? 」
很 多 人 都 中 了 電 視 的 毒 , 以 為 浪 漫 便 意 味 男 人 與 女 人 在 雨
中 追 逐 , 然 後 兩 個 人 摟 作 一 團 , 淚 水 、 雨 水 以 及 濕 吻 時 的
口 水 混 合 在 一 起 , 難 解 難 分 。 以 為 男 人 愛 一 個 女 人 , 必 須
學 會 彈 吉 他 , 然 後 在 夜 闌 人 靜 的 時 候 , 站 到 女 人 家 的 樓
下 , 自 彈 自 唱 , 髮 型 像 謝 霆 鋒 那 樣 凌 亂 不 羈 , 表 情 像 羅 嘉
良 飾 演 的 李 奇 , 愚 笨 而 執 , 那 個 女 人 心 中 縱 是 不 捨 , 仍 會
推 開 窗 花 , 把 洗 腳 水 潑 在 他 的 頭 上 , 試 煉 他 的 ?#092; 意 … …
簡 直 是 一 派 謬 論 ! 如 果 真 的 愛 一 個 人 , 我 們 怎 麼 忍 心 折 磨
他 ? 又 怎 麼 捨 得 浪 費 時 間 玩 欲 擒 故 縱 的 把 戲 ? 如 果 不 愛 一
個 人 , 即 使 他 一 輩 子 徘 徊 在 我 們 身 邊 , 把 天 上 的 繁 星 摘 下
來 變 成 鑽 石 , 我 們 也 不 可 能 接 受 他 呀 ! 一 個 男 人 , 如 果 因
為 女 人 不 曾 折 磨 他 而 輕 視 她 , 那 麼 這 樣 的 男 人 , 棄 之 絕 不
可 惜 。
這 幾 天 好 多 人 問 我 荷 里 活 餐 廳 的 地 址 , 其 中 一 個 男 讀 者 在
信 中 寫 道 : 「 女 友 酷 愛 吃 豬 手 , 可 否 告 知 地 址 , 好 讓 我 帶
她 去 吃 , 以 博 佳 人 一 笑 ? 」 這 封 信 令 我 感 動 莫 名 , 尋 常 人
的 愛 情 正 是 這 樣 的 : 平 凡 、 溫 馨 、 體 貼 , 請 心 愛 的 人 吃 一
客 豬 手 , 陶 醉 於 她 甜 絲 絲 的 笑 靨 。 真 的 愛 一 個 人 , 不 需 要
變 身 魔 術 師 , 讓 太 陽 從 西 邊 升 起 , 只 需 為 對 方 的 快 樂 而 快
樂 , 足 矣 !

观 察 到 现 在 的 你 和 你 现 在 杯 茶 很 快 乐 , SO 即 使 已 经 遗 忘 了 我 也 希 望 你 们 永 远 快 乐 下 去 。 枕 头

喊 湿 枕 头

能听到的,不知道是不是我白话不会的缘故
我听完也不知道什么意思??谁给我说说?

喊 湿 枕 头

只feel好正吖~~

喊 湿 枕 头

下面引用由tina婷2005/07/29 09:46am 发表的内容:
只feel好正吖~~

系米好有感触叻?

喊 湿 枕 头

哼~~想知吖~~~唔话你知~~

喊 湿 枕 头

.................惨了....给人吊引添~~~~~~