免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

好嘢嚟喇~~超级大问答~~

我食饭中意去幸运楼:奶皇包
睇戏中意去:青宫  因为环境好  不过贵咯
买衫就系系自己嘎铺头咯  哈哈

我钟意去咖啡厅吃小吃同意粉饮鸡尾酒!
睇戏中意去:青宫 同五月花
饮茶去健力宝~~~

我钟意去:陶陶居同吖麻饮早茶
        去M记同班F吃LUNCH
睇戏中意去:五月花  飞扬
买衫仔中意去:上下久D商业铺或者系状仔
买鞋仔中意去:去百事或者系其他名牌店

睇戏市一宫,青宫
吃饭港式茶餐厅and 10.2类型既餐厅或者M记,西湖路鱼旦粉大拍档(或者觉得距正宗都会帮趁)
Shopping讲求性价比,但都会稍微留意牌子多D

我钟意去:中山五路饮牛杂汤
         去山山山食芒椰奶西
         去滨江东几米锯扒

睇戏中意去:五月花  飞扬
买衫仔中意去:EBASE
买鞋仔中意去:上下九D商业铺或者系状仔

哈哈  静儿嘎地方5错哦~

睇戏: 当然去飞扬,音效好之余,梗是因为距星期三有半价票买啦~~~
食野方面:暂时无固定嘎地方,中意周围去~~~
买衫仔:上下九D商业铺或者系状仔
K场,年轻人少不了嘎地方,通常我会去北京路嘎NEWAY,哥歌康王嘎东急店,金矿

哎~~~穷等人家。
睇戏: 去市一,二宫睇戏~少!
食野方面:5-8鸡既饭盒~华辉本来系我个饭堂,但系升左价啊~哎`工资就唔升!
          (九毛九)系一个又便又正又靓既地方!
买衫仔:好少,一年去既次数都数得出黎~站西买啦,撞仔买啦!
K场:年轻人少不了嘎地方,我好象老了~极少去啊!
运动:网球(楼下) , 羽毛球(市一市二,芳村,东竣) , 游泳(海员,碧桂园)!
买鞋仔中意去:北京路鞋城,不过依架国产牌都几好啊,李宁、康威!
不过一般都系系屋企~屋企又要消费,电费水费~哎~~~
最好就系同DN,XN一起反啦!!!

买衫:流前  恒宝  越富
唱K:CEO  哥哥  堂会
食野:仙踪林  k仔  真系果度  绿茵阁

哎~哎~
超级穷等人家
中意响:屋企
喜欢买:屋企
LIKE去:屋企
兴趣在:屋企
如此复制,粘贴下去!

.吃野.唔定.屋企人中意去.黄埔华苑(特价菜.平).东北人.老面馆.炳胜
自己就边度都会去.
睇电影.华纳.基本系绝对.睇10次都未必去其他地方睇.
买衫鞋.都唔定.睇到中意就买.中意既.流前.S平方.jack.fire
唱K.就K歌王
饰品.系.银饰.银库之类.哈哈.自己入过货.不过依家没搞.上下九果边有件叫.kingheart.系东瀛xx2楼.有人睇中可以问下我.我可以拿到平既.

穷=人家~~
睇戏: 市一宫~永汉~~~市二~~无人陪我去就唔去~~~几时陪我去甘呢?
食野方面:行到边食到边~~反正有冷气~唔会太贵既地方啦~~你都G咖啦~
买衫仔:上下九人民路D商业铺或者系状仔~~
买零食:春之花\宾宾零食店
买日用品:屈臣\各大超市
K场:哥哥~堂会~越唱越穷(平吖嘛)~康桥(唔贵音效又正)都同你去过咖啦~
运动:少之又少~无咩运动基因~
最钟意前氏家族一齐反~~~

睇戏..吾中意..俾朋友约左两次.但结果训觉居多..出来仲俾她讲几句..
食饭..真功夫..餐厅居多..M记有阵时都去.但都系朋友叫噶..我吾中意食果点野.
玩... 唱K偶然...的高..酒吧居多....
买衣物...行街无感觉..好累噶..都系细妹帮我买噶...
本人六月...YES...

[这个贴子最后由千个太阳在 2007/07/27 03:06pm 第 2 次编辑]

睇戏:市一宫,而且只有星期三才可能去。
食饭:芳村花力会(打完球顺便去吃)、八碗、BigPizza、真功夫、M记、巧美五宝云吞。
饮茶:现在已经没什么地方好吃了,总之千万不要去味国厨房,D野又贵又粗!
运动:力持会羽毛球。
唱K:堂会最多。
买衫:上下九、北京路、ebase,想买CAT品牌,但近来手头紧,无入手。
零食:在屈银子到买比较多。

[color=#FF1493]穷人家可以去得边吖~~
睇戏: 市一宫~永汉~不过无奶油一只命去咖~~无人陪哇少去LU~~
食野方面:去到边吃到边~~而家咁嘅天时当然要有冷气啦~~
买衫仔:我通常喺街边执咖咋~~边有咁多钱买吖~~大家明啦~~
       不过北京路潮楼G304~~D衫仔唔错嘅~~大家得闲未支持下咯~~我哋阿东哥开嘅~~
买零食:春花花~~同滨滨咯~~最多都喺去埋离果间亢亢~~
买日用品:好SUPER嘅超市咯~~平吖嘛~~成个师奶咁次次去亲都格下价先~~为佐一两毫纸都行去隔离间超市买~~哎~~真喺变师奶咯~~
K场:而家多数去哥哥~~会会咯~~越唱越穷~~最紧要平吖嘛~~~
运动:最多未条街到打下羽毛波~~哎~~

不过无论去边都好~~~只要喺前氏家族一齐去反~~~就去边都好反~~去边都开心~~~YEAH下先~~