免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

2.20第二期‘羊城骄阳’城市服务分享

今日噶天气比19号好好多..
起码无落雨.大家都好兴奋..
我地等齐人..继续系分工.讲注意事项..
今日比琴日更加井然有条..
由于下午中央有督导小组噶领导视察..
系形象以及岗位要求上面都加强左拉..
到下午都比较晒..
有2位女同胞-bo. mo.都唔怕辛苦..企系大剧院旁边噶水池劝导市民唔好企上去.以免发生意外..距地噶岗位好晒..又需要不断感提醒市民..体见距地感落力..有市民向距地竖起大拇指..
仲有就系车辆指引..企系交通管制区域前..大多市民都系想去海心沙停车场..又唔识.志愿者-男同胞们都不厌其烦感讲完一次又一次..
绿化使者系海心沙公园入面体有无市民破坏或者企系绿化上面.
讲辛苦华哥真系辛苦..负责好心沙噶志愿者岗位分配仲要企系海心沙门口唔比‘一分钟快相’进入沥青路..仲同小贩划清左‘三八’线。真系辛苦晒你拉华哥。
根据志愿者分享上面反映噶意见同问题..我地一一感跟进翻..
多谢你地...你地辛苦啦..

难得找到一个沙发!
海珠家园分队 发表于 2011-2-21 11:19

“讲辛苦华哥真系辛苦..负责好心沙噶志愿者岗位分配仲要企系海心沙门口唔比‘一分钟快相’进入沥青路..仲同小贩划清左‘三八’线。真系辛苦晒你拉华哥。”多谢夸奖
回复 華之刃 的帖子

哈哈哈哈~~~ 辛苦晒华哥
花老师来支持
回复 09C514 的帖子

好~ 多谢你的支持~ 嘻嘻
海珠家园分队 发表于 2011-2-21 11:19

梁少华老师希望尽量用普通话写分享帖,好吗?
回复 華之刃 的帖子

可以~ 下期用普通话写