免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

9.12日启智DBL比赛分享贴

9.12日天河体育中心晚上七点半至九点半迎战DBL“高丽参”球队,比赛结果71:65,启智胜

今晚既比赛好顺利,今晚大家发挥得好好,尤其系随风,今晚抢佐好多篮板,同埋封波偷波,好大既进步,希望距可以继续进步。音符既表现一向都好出色架啦,今晚既两个封波,好精彩,不过注意下,比较危险。飞儿今日上场时间比较少,但发挥好好,都有分进帐,我会尽量安排好各位既上场时间,辛苦小詹同音符啦,成日都要做裁判,小詹今晚为佐打比赛,搞到返晤到屋企,今晚要稳地方训啦,真系对唔住距啊,辛苦你啦~小詹~大班今日表现都好好,拦截同篮板都好劲,  小杨同阿禧还需要多D练习下,做好防守,同埋团队意识,但今晚两个D三分同快功打得晤错。小肥今日防守对方既中锋都顶得好辛苦架啦,见距出晒汗。阿RAY今日主意力比较集中,明确好自己既位置,带领我地既球队胜利,功不可抹,阿WIND今日贡献佐两个三分波,抢篮板都好落力,心语作为一个领队,今日利用佐距既弹跳力,成功将防守既篮板守住,要多D训练好卡位动作,同要练力量。

今晚既比赛辛苦大家啦~希望大家一齐加油,有个好消息话俾大家知,就系我地队终于有波啦,属于我地队既波,今晚既比赛结果系71:65小胜6分,不过对方既中投确实好准,仲有个5号仔真系好劲,一个控球兼得分既后卫,做埋小前添,所以呢场仗其实都打得几辛苦。大家继续努力。启智必胜~YEAH~~~~~~

今晚既比赛系我地球队重新组队既第一场比赛,所以好值得纪念,希望大家睇完贴,可以提供多D建议俾我地球队,令我地球队可以尽快完善各项管理及球队既训练资源。
支持新启智
板凳~~~~~~~黑仔辛苦了
启智篮球队是一支属于全启智志愿者的篮球队,请所有启智志愿者们都能一同支持他们,关注他们的成长,祝福启智篮球队快高长大
绝对无比强烈支持!!!
启智篮球队,成立也快一年了。
w y我也来支持了~~
yeah! 恭喜晒大家!辛苦晒! 旬日上晚班上到凌晨四点几,过唔到去,对唔住大家了!下个礼拜训练见!
哈哈··我的表现还是可以的·1··哈哈··没有拉拉队支持的就是缺少了点动力啊我···人啊人···
没有拉拉队的支持阿,嘿嘿   美女们快来把。这里很多帅哥阿
拉拉队是见到我们球队没有帅哥了··所以不来啊,诶···现在的人啊··可悲··