免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

關于少女糢特兒

今日狠少侑.打開屋企部電視.
TVB播緊城市論壇.(N耐冇睇過)
今日既話題係--少女糢特兒
醫傢係HK.呢個問題被廣大群衆&媒體熱議.
本人在此亦髮錶少量愚見.
首先.
俄覺得呢d所謂靚模基本上都係15~20歲之間.
係呢個年齡段唔係應該好好讀書.將來造福社會咩,
點解提早進入社會拍寫真集.?!
姑無論糢特兒公司同社會媒體既推波助瀾.
究竟佢哋點會走上呢條路.
至于佢哋對做明星既渴望大傢都可以理解.
但需要用拍寫真集呢種方式咩.
其次.
侑人話佢哋拍寫真集同其他女星一樣.都係著三點式,
點解話其他女星係性感而佢哋就係裸露甚至骯髒.
呢個係一個呎度既問題.
人哋著三點式擺既浦士係正經既.群衆可以接受既而且著既意識同目的係良好既.
咁就叫健康.冇任何問題.
而佢哋.係件三點式上麵竟然侑兩個大菠蘿既图案.明顯就係意識不良.
而關于動作方麵.侑mang大兩只腳.偎低個胸黎影相既,
你話.呢種相俄低仲可以接受咩.
再來.
有個男人話呢個係女權運動既標誌,
標誌俄哋女性走齣咗男權既隂霾.
唔同以前.女性既身軀隻屬于佢哋既丈伕.
醫傢.女性既身體已經可以係公衆麵前擺出黎.
---俄覺得呢翻完全係謬論.完全係借口.
此人再說.
呢班少女糢特兒既齣現.
更方便於男性係私人地方滿足自己既某些東西.
本人說.係以前.可能男性要偸偸摸摸咁去成年用品店去買呢方麵既野,
但醫傢.就可以光明正大咁去書店去書攤甚至去書展都可以買到!!
俄覺得.此舉此說法意思就係將黃色讀物(難道唔可以咁講)光明正大化.
HK書展吸引幾多愛書人前往.
但就係呢d女仔既入場銷售佢哋既寫真集而引來衆多fans圍觀.
將書展既客觀性大打折釦.
酔後.
講呢d女係糢特兒.大傢唔覺得係侮辱咗呢個詞咩.
糢特兒.據主持人講.應該只係一個衣架.
糢特兒既任務係利用佢哋既美好身段去縯繹好某件商品.如衣服.鞋等等.
而重點絕對唔係係佢哋本人身上.
呢d所謂少女糢特兒hard sell 既絕對係佢哋自己既身材.
就姐係俄哋俗稱既.賣肉.
利用自己既身材黎哇眾取寵.賺取大量金錢,

如果呢種咁既社會風氣繼續如是.
中國將會變成第二個日本.
.
.
.
-(大傢侑咩意見可以髮錶下.大傢一齊探討下)
如果俄侑講棏唔岩既地方.
大傢可以提齣黎..
大傢探討下.
5该无用火星文或繁体字,
我睇到眼都痛
3# 西瓜皮﹥﹡
ok..下次改進..
第一次髮帖..
原諒俄..

大家和谐嘛!~
嘻嘻..
向楼主提个醒~这个论坛系中国大陆论坛,唔系台湾或香港论坛~
恳请请楼主不要再发繁体字嘅贴,以免类似我这种不了解中华繁体字其中精妙之处嘅没文化人,睇唔明楼主张贴~
也以免类似2楼果位文盲以为楼主发火星文嘅事情再次发生~以上
商业性质,而家D人为左钱乜都肯做
5# 西瓜皮﹥﹡
嗯嗯.其实有边个唔系想和谐呢..
但总系有那么一点点既人系度破坏我地经营得辛苦既[和谐]..
唔好意思再2楼改成3楼先对
支持,,

支持..!!!

死肥雀,!!!!!!!!!!!!!
5# 西瓜皮﹥﹡
呜呜...我错了..
社会大学现象
飘过···········
开放式社会,对于5000年封闭文化的中国,就会变成扭曲的存在。
宜家社會系甘伽邋..
其實現實生活中都系甘..唔只系什麼少唔少女模特...
宜家D後生...唔知道點形容好...
新聞都有唔小邋..唉...