免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 尕JJ

注意啦!!!!!!!!!!!

关闭 [复制链接]
我认为系呢度公开甘批评指责人地本身就已经系一种5好噶行为...
假如人地有咩做错噶```你可以私底下去听距沟通翻```无必要系呢度叫人封杀距...人谁无错吖```或者距只是5懂事....
我认为系呢度公开甘批评指责人地本身就已经系一种5好噶行为...
假如人地有咩做错噶```你可以私底下去听距沟通翻```无必要系呢度叫人封杀距...人谁无错吖```或者距只是5懂事....
茹茹MM 发表于 2009-7-7 13:14
GC GC~~~     讲德冇错  有乜嘢唔可以3口6面拆掂距 喺都要喺度做D过激嘅嘢

我喺金星 我喺7.3号第一次參加兒童醫院 嘅活動 兒童醫院冇得罪我 我都唔知距發呢張帖喺乜嘢意思 雖然我喺護士 但喺我覺得做義工喺俾個心 唔喺去玩嘅    我做咗D乜嘢喈?分享不嬲都喺有果句講果句啦 講事實都有錯吖?! 咁你哋自己玩曬距咯   D人話唔去兒童醫院 你又有冇霖过吖,你哋兒童醫院張帖幾難報吖?唔通人哋晚黑筛几个钟去等住报你哋儿童医院嘅帖吖?
兒童兜係每個星期2晚出帖旳...嘸必要晒幾嗰鐘袪等帖..而且出佐後會係兒童群渡公布
一头雾水~~~~~~~~~唔评论!
哈..~!

很有誹謗行為的嫌疑~!

從你的論壇註冊時間來分析:

1、你不敢使用真實的身份,很可能重新註冊了一件馬甲來誹謗他人。

2、我們這個啟智團隊成員都是不約而同的來自四面八方朋友,大家都是心懷一顆愛心來到這裡幫助有需要幫助的人,但是由於每個人的成長與教育背景不同,處事能力或有差別~!但不致於你這樣大張旗鼓的,在這種公眾場合抵毀他人。

3、我敢這樣說:你是我們團隊中不合格的成員!當我們的啟智夥伴在服務對象過程中出現失誤或方式錯誤的時候,既然你是有經驗的志愿者,是否考慮幫助他、協助他糾正錯誤呢?

或許我是不明事情過程,以上只是我個人的見解,若是我遇到了,我會及時幫助這位有過失的志愿者。                3

我是家长会活动儿童医院负责人梁生,知道这件事我会进行详细的跟进。请志愿者们以后不要在论坛上冲动地发表这些舆论,对其他志愿者会产生不好的影响。如以后还有类似问题可以直接与我联系,我的QQ:522092426

大家都唔無甘激動啦!
有做過既人就知道系邊方既錯!
搞咩呀?????我都准备报儿童医院呀。
唔知咩回事,不评论
又唔知 發生嚒事~~~~~~~~唔评论~~~~~~~~
文明、礼貌系中国人既美德,况且仲系有一定教养既志愿者呢!!  
有事慢慢讲,有错可以改,在网上闹人尤其系讲D粗鲁既话唔好。  
互相埋怨、互相攻击伤人更伤心。以理服人先至系是硬道理。
很遗憾看到这样的内容
很遗憾张贴出现不文明的语句
我都唔系好明讲乜野?