免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

烂GAG

1、大明养小明,甘边个养大明?
狗(久仰大明)

2、你考第一名个张奖状叫咩名?
头名状

3、王师奶教整奶黄包,陈师奶教整莲蓉包,咁咩教整叉烧包?
称寻磨 (称寻磨教叉烧包)

4、咩粥最咸湿?
及第粥(及底粥)

5、咩係最唔保值?
蕉(朝不保夕)

6、咩毛最普通
Normal(普通)

7、咩公共地方掠衫最搵自己笨??
栏杆(难乾)

8、咩食物会讲大话?
雪芳蛋糕(说谎蛋糕)

9、咩生果可祝人长命百岁?
蜜瓜(勿瓜)

10、咩科我地应该唔理佢?   
物理

11、学生最怕食咩鱼?
东星斑(don't升班)

12、大雄做错事,俾阿妈罚跪地三个鐘.呢个时候,叮噹拶咗样咩法宝出黎帮大雄呢?
自动柜员机(自动跪完机)

13、有间名牌铺头一折大减价,有个女人走左入去扫货,但佢买完出黎之后就死左,点解?
抵死

14、苹果汁係苹果味,橙汁係橙味,咁益力多係咩味?
你今日饮左未

15、有一块火腿同一条肠仔放左落同一隻鑊度,点解佢地唔倾计?
佢地未熟

16、咩野係最高?   
无比膏(高)

17、柯南病左 , 有边个会探佢?   
名侦'(名侦'探'柯南)
哈哈

我又黎~~
1.打窿機友2個窿...咩機最多窿??  
      筲箕

2.大口仔擦紅唇糕..猜一英文單詞

direction(大red唇)

3.有26個英文字母~..ET走咗之後~凈翻幾個英文字母?
   21個~~因為ET搭UFO走..

4.邊一種動物~成日打~~噴嚏~~.點都醫唔好?

雙峰駱駝(傷風駱駝)
5.連續放假兩日~猜香港地鐵名..

油麻地(休孖day)

6.森林大火~猜1種水果.

木瓜...(D樹木都瓜曬)

7.一班水果去旅遊~~走嘅時候~發覺唔見佐1個水果..喺咩水果?

榴槤(流連忘返)

8.咩情況下..3減1等於4?

羅馬數字情況下~~3=Ⅵ..4=Ⅴ~..將..I減咗~~就等於V...即系等於4...

9.咩遊戲唔可以玩..

石油氣

10.將軍無棋..香港一地方名

竹園~(捉完)

11.圓形同正方形賽跑邊個會贏?
    正方形因(圓不跑.(鉛筆刨)

12.邊位歷史人物~最神出鬼沒?

曹操(1講曹操~曹操就到)

13.有一樣野.你向上個時.距向前.你向前個時~距向下...個樣嘢喺咩??

鼻哥隆~~(唔信~你可以試下~~哈哈)

14.有咩嘢.要掉落水..4次~先可以被水沖走??

雀仔.(有只雀仔跌落水~跌落水~跌落水~~有只雀仔跌落水~~被水沖去)

15.古代邊位詩人成日病.點都醫唔好..?

蘇軾.(So sick)
16.有加.減.乘.除.四兄弟...共分1個蛋糕.到最後~邊個摞得最多?

加...(加拿大)

呵呵``````
:D
呢D叫烂GAG咩?充其量只可以叫IQ题喔~~~
嘎嘎!!! 同意 上面  系IQ  题