免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

如果有个人借了你的钱未还,你又急用钱,你会怎么做呢?

如果有个人借了你的钱未还,你又急用钱,你会怎么做呢?
多选投票: ( 最多可选 6 项 ), 共有 60 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限
写距大字淋距红油洒距强水吓距全家
原帖由 ch11www 于 2009-4-10 10:03 发表
写距大字淋距红油洒距强水吓距全家

你讲紧睇电影果D黑社会吖??
原帖由 Rani 于 2009-4-10 19:39 发表

你讲紧睇电影果D黑社会吖??

你都冇讲系朋友借钱  有人借钱遮嘛  少个嘣都唔放过距啊
...楼上摆明放数既...边系借钱既.
原帖由 stamley 于 2009-4-13 07:12 发表
...楼上摆明放数既...边系借钱既.

嗯嗯,我都认为系,而且系个小气的放数佬!!
原帖由 Rani 于 2009-4-14 22:10 发表

嗯嗯,我都认为系,而且系个小气的放数佬!!

错  系个严谨负责的财务专员  正确嘅法定称呼系融资事务专业人员
原帖由 ch11www 于 2009-4-15 07:37 发表

错  系个严谨负责的财务专员  正确嘅法定称呼系融资事务专业人员

个名好久下姐~~
都系叫得简单D好,易明白D嘛~~
叫得规范d  光荣d
借得钱俾人既都系心软的人~·哎..
但问你借得钱既就都系厚脸皮的人啦..所以就注定悲剧收场..距系都唔还唔同你告距借钱唔还咩~~
我生平超憎D甘样既人!!!声讨!!!所以各位以后都系唔好随随便便就借钱俾人啦~~特别系志愿者之间啊!!!!!!!!唔好心软啊!!!!!!!!
提醒过一次
到现在也没还
那以后跟他之间就不会有金钱来往。。。
大耳窿
看是什么朋友,如果很亲密的話。会立刻叫他还钱
直接讲就好啦!!!
原帖由 焱小燚 于 2009-4-30 17:30 发表
借得钱俾人既都系心软的人~·哎..
但问你借得钱既就都系厚脸皮的人啦..所以就注定悲剧收场..距系都唔还唔同你告距借钱唔还咩~~
我生平超憎D甘样既人!!!声讨!!!所以各位以后都系唔好随随便便就借钱俾人啦~~特 ...

嗯嗯~~脸皮厚的人都未算最得人憎的~~最憎果D扮失忆,咋傻扮懵,有都吾还的人~~都吾知系乜人类来噶~~!!
睇来借钱问题真系要慎重嚄,虽然人与人之间应该彼此信任,特别系志愿者之间。不过,志愿者之间基本上就唔应该发生锦事情,咪就咩事都冇咯