免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 咸湿打工仔

系启智拍拖有百分之80都系分手的.(如有反对意见请先看62楼)

关闭 [复制链接]
大家都甘厉害啊~甘大家一齐去做20%拉~
57.58楼呢位志愿者.我体得出你对志愿缘分队有好强既归属感.但你讲既野.系未有D过分?

我呢张贴由一开始就并无针对志愿缘分队.我只系讲出我自己既体法.其实我都好明白.就好似我系一个XX服务点既负责人.突然有人同你讲.你服务点有百分之80既人都坚持吾到落去.我即时嬲到鬼感啦.但作为一个好既负责人.就算人地当距发傻.但你都应该理性去深思.系未有D感既事..如果系应该点样做得更加好.更何况我并吾系发傻.!

我系启智都拖过好长时间.但好可惜都系散左.我身边都好多本来可以走到最后.但因为某D原因..但我地都曾经拥有过.启智本离就系社会既缩影.不合则分系好正常.就好似一个准备做手术既病人.个医生同个家属讲呢个手术只有百分之20会成功.难道你就话距迷惑人.发神经.?点解吾比个病人知道.等距坚定信心.迎难而上.

就算我系将个百分比讲大左.但细心D林下.10个得2个可以坚持到最后.系一个非常合理既数字.我由此至终都无体死呢家拖紧既人.点解吾借住呢张贴.等大家去讨论同反思....而要我删贴.讲对吾住.同埋居然话吾放过我????????........

我已经将我既体法同原意好清楚讲晒出离..如果57楼呢位志愿者.钟用感无礼貌既语气.我只会觉得你吾系因为对分队有太强既归属感..而系过分将自己情绪发泄出离...如果再系感.我系吾会对你有任何回应..!

光头佬叫两位平常心一点,注意语气,毕竟。。。公众场合,谢谢!!!

肯定
原帖由 AngelaLiang 于 2009-3-29 22:31 发表
世上无绝对噶!你以为你好叻啊?行埋一边去喇!乞人憎!我就系要推返你噶观点...你要继续推返噶我陪你...讲5过我即刻向所有人道歉

光头佬叫两位平常心一点,注意语气,毕竟。。。公众场合,谢谢!!!

请问距个观点有乜问题?!
“启智系社会既缩影”呢句系一个好“佬”既启智人教我既....
莫非现社会你见到既5系离离合合?!
所以呢个贴就算讲系启智拍拖既好多会散.....
但楼主应该冇讲过系启智被拉埋既一定会散?!
作为志愿缘既人你甘样讲野5觉得好丢你地分队既架?!
志愿者做既野无论一言一行都系度影响紧“志愿者”呢三个字架

麻烦呢位又要生又要死又要刀仔吉大髀既志愿缘小姐5好系度影响志愿者比新人既感觉喇...
人地只系讲人地既观点...5通美国话我地中国冇好人你就走去打美国咩?!
甘如果你认为距呢个观点5正确....你米举例出黎表示距既观点系错咯.....
何必系志愿者里面整乜野“没完没了”啊?!
请问你仲系志愿者嘛?!

就算飞儿周围话我地武术组点5好点5好...
我都5会话走去同距“没玩没了”喇....
最多米得闲系距对白鞋度踩翻几脚
楼主....
其实系米你抛弃佐人地或者你拒绝过人地所以人地反应甘激烈姐
原帖由 華囡 于 2009-3-30 04:17 发表 “启智系社会既缩影”呢句系一个好“佬”既启智人教我既....

..................................廣青白话群.....................

“启智系社会缩影”呢句系一个好“启智人教我....

问多句"佬",系点解阿
你地好过份姐.你地知5知道呢D贴会搞到恋人们无法去继续,就因为你地甘样,即使可以行落去,都比你地搞到无晒信心喇,甘算乜?感情事系人地两个噶事,我地无必要讨论呢D问题,外人系无法插手噶.你地认为爱情系乜?你地知道爱情噶真缔乜?乜叫爱情?5该你地无打击距地噶信心,就算系甘讲,都请你加返上其他正确噶言论.你甘样简直就系打击人信心!令到距地日夜担心受怕,甘样好好?比你地甘搞法,就算可以行到最后噶都比你地搞到出问题喇!
话我?我体到甘噶贴就好嫐喇,你地识心理噶人应该会知道,有时候有D野一讲出黎,个心会迎住迎住,到最后就真系出问题喇.果个楼主就根本系打击人地.点解会甘?
我分析人思想未够成熟,无办法去度过所有难关,凡系拍拖噶人都要经历几个阶段,热恋,冷淡,磨合,平淡.但往往D人就偏偏过5到个冷淡期同磨合期,导致分手;再者,有D人无去认真对待过,距地只霖过眼前噶野,无长远考虑,系一起之前无霖过对方适合5适合自己.最关键噶,就系恋人们噶意志.无论男生又好女生又红又好,我个人都认为男生比女生花心得多,容易变心.爱一个人通常爱5到几耐,因为大多都会觉得系冷淡期同磨合期之间过得好辛苦,认为对方都变晒了,其实不然.
就系因为人噶心理承受5到恋人对自己噶冷淡,先会分.点解系启智你会话好多人都行5到最后?就系因为距地好可能系一见钟情又或者系了解5耐就一齐.性格上合5黎.
仲有,华女,我同楼主无关系,我有老公噶.已经一齐好耐喇,我无可能同距表白更加无可能系距抛弃左我亦超级无可能我会钟意距!讲返正题,爱情并5系你地想象中甘完美.爱情,最基础,就系物质上噶支持,无物质基础支持,拍拖系绝对无结果!最紧要噶就系恋人之间要互相体谅,互相信任,互相迁就.过左磨合期自然可以有情人终成眷属!你地5信噶话,可以试下,冷淡期同磨合期系最难过噶,往往就系呢两个阶段超级之容易出问题,先导致行5落去.我系呢度点解甘强调兼讲左甘多次冷淡期同磨合期嘞?相信有D人会觉得我系度重复好烦,但,有一点请你地注意:呢两个阶段系最辛苦最难熬噶,亦都系最容易吵架噶阶段.一定要小心谨慎甘去维护彼此噶感情.虽然我5同意楼主噶,但,亦都要讲声.楼主所讲噶问题,出系一见钟情(通常坚持5到几耐,系5会长久得去边噶)同出系只识左几日,之后就一齐呢种,通常可以行半年甚至一生噶5多,点解会出现楼主所讲噶问题?原因就系出系呢两个地方,同冷淡期磨合期...我可以话比你地听,爱情5系一朝一夕就可以噶,距要恋爱中噶两个人去共同努力经营,就好似商业上,要努力甘去经营先会有好噶结果.爱情同工作一样,需要努力,所以无论系系边个地方相识或者相恋都好,最紧要噶,5系地方问题,而系出系恋人们身上噶问题,系呢度我只可以话,正在恋爱中噶人,请你地用成熟噶思维去将你地噶感情升温,比彼此一个空间,无邦得彼此太实.一句话,爱情,5系你地想象噶甘简单!
再次,系呢度先向楼主道个歉...
最后,我再讲多句:只要用心经营,用心对待,爱情始终会开花结果!只要你地可以坚持到最后,冲破重重困难,或者,你地就系最后噶赢家,人生系一场戏,同样亦都系一场永无休止噶战争,爱情,亦都一样,距系戏噶一部分,亦都系战争噶一部分...只要你认真甘去玩好呢场戏打好呢场战争,你就系胜利者!最后噶胜利者,爱情,固然一样....
仲有一点,5记得讲,如果彼此真系想系一齐到永远噶话,乜困难都好,都会大家一齐努力通过,到最后系埋一齐,除非,双方有一个5想同对方一齐了,想放弃....再者,点解会楼主所讲甘?我可以话,有好多人无去努力尝试改变眼前噶野,如果努力可以令自己稳到属于自己噶幸福,点解要放弃对方,5去尝试努力一齐创造奇迹,让彼此幸幸福福,快快乐乐,;恋情顺利嘞?劝戒各位,好好甘去爱一场,5好轻易放弃,如果5系,到时候只可以叹息一声:原黎爱情曾经黎过,但,已经来5切返返转头了.到时候先发觉,自己噶选择错左,距适合自己,甘就会后悔莫及,一生后悔!楼主,你可以写出呢个帖,我都比个建议你:无一见钟情,更加无识左无几耐时间5长就一齐,想长久行到最后,最好就先了解清楚对方适5适合自己...同地方无关系,问题最主要出系人自己噶身上!识得经营就绝对5会竿容易讲散,只要对方物质基础上都无问题,就绝对无人可以阻止到你地一齐行到最后!系以家呢个社会,物质系极为重要噶,你无物质基础,父母或者亲戚都会阻止你地一齐,呢个都系阻力!一段感情,系要双方努力达成,沟通亦都系最为重要噶....5沟通,甘一段感情就真系无了.最后噶最后,比你地两个字:沟通....

回复 68楼 AngelaLiang 的帖子

反應熱烈喔~~呵呵~~

原帖由 AngelaLiang 于 2009-3-30 15:00 发表
仲有一点,5记得讲,如果彼此真系想系一齐到永远噶话,乜困难都好,都会大家一齐努力通过,到最后系埋一齐,除非,双方有一个5想同对方一齐了,想放弃....再者,点解会楼主所讲甘?我可以话,有好多人无去努力尝试改变眼前噶野, ...

志願緣分隊論壇係一個言論自由的地方,但所有貼及言論只代表個人立場,與我們志願緣無關,亦在此聲明,樓主非志願緣分隊內成員哦!!

好多謝angelaliang小姐您同我哋分享您對愛情嘅見解同咁詳盡嘅解釋哦,但凡事都有好多面,無需為別人的言論影響到自己,好多嘢,其實一笑而過就OK了(*^__^*) 嘻嘻……

各位:大家畢竟都係一家人,無需自己左手打右手,歡迎各位加入志願緣Q群→緣分的天空(群號:19590009)一齊談談情,說說愛哦!!

你地好过份姐.你地知5知道呢D贴会搞到恋人们无法去继续,就因为你地甘样,即使可以行落去,都比你地搞到无晒信心喇,甘算乜?感情事系人地两个噶事,我地无必要讨论呢D问题,外人系无法插手噶.你地认为爱情系乜?你地知道爱情噶真缔乜?乜叫爱情?5该你地无打击距地噶信心,就算系甘讲,都请你加返上其他正确噶言论.你甘样简直就系打击人信心!令到距地日夜担心受怕,甘样好好?比你地甘搞法,就算可以行到最后噶都比你地搞到出问题喇!

既然你认为相爱既人就5怕困难....
你又点解会认为人地讲下自己既观点其他情侣见到就一定会因为人地既观点而散?!
你系诅咒紧其他情侣都会散定系闹紧果D已经散佐既情侣冇用真心甘去爱?!
读心理既人只会觉得....呢件事你既反应过于激烈咯....
并且...请你5好代表志愿缘讲野.....
一句相爱既人就会克服困难....但却会因为呢个贴而分开......
你5觉得你自己矛盾?!
原帖由 AngelaLiang 于 2009-3-29 14:28 发表
到你黎讲啊?你系神?定鬼啊?人地噶爱情关你鬼事啊?你以为你系神啊?死拉你去,甘鬼死令人讨厌噶窝.人地噶感情事轮5到你话事.5该你无系度发神经!我话你知,如果你再系度迷惑人,5洗旨意我会放过你!你最后就删左张帖,或者道 ...
你系边个啊,你无讲得甘激啦,你无权代表志愿缘分队讲说话。注意讲话方式。不利团结的话不要说,要注意志愿者形像。
原帖由 TAELS 于 2009-3-30 14:18 发表

..................................廣青白话群.....................

“启智系社会嘅缩影”呢句系一个好“老”嘅启智人教我嘅....

问多句"佬",系点解阿

果个人算系入佐好耐广青做志愿者吧?!
5知其他形容词...唯有用佬形容勒^_^
原帖由 咸湿打工仔 于 2009-3-27 11:34 发表
体离呢个问题 都好多人关注..我都好认同大家既观点...如果我个题目改成"系启智拍拖有百分之80都会结婚的"我觉得反应会钟激烈.....!系启智拍拖有百分之80都系分手的...我吾觉得有任何问题....之前我钟林住讲90的. ..首 ...
打工仔您好,我是08J295光头佬,问题本身可以探讨,本人觉得是放帖的地方在“志愿缘"有点尴尬,还有点不成熟。。。。(个人意见啊)

联系我QQ763767242。电话13922177717,缘份的天空Q群19590009

我同光头佬有同感你应该到志愿者愿地去发贴。
联系我QQ312831198。电话13538893954    短号663954,缘份的天空Q群19590009