免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 咸湿打工仔

系启智拍拖有百分之80都系分手的.(如有反对意见请先看62楼)

关闭 [复制链接]
其实两个人分手关启智咩事呢?
难道你不是启智的就不会分手?
原帖由 咸湿打工仔 于 2009-3-27 13:25 发表

都吾知你想表达D咩.

想说-------这样的帖最好别发!            平心静气后,随你去吧。。。
想讲-------呢D咁帖唔好发到论坛!!!哦,依家讲言论自由

善哉善哉     多有冒犯
南无阿弥陀佛    施主

2個人分手咁都賴得啟智的么?難道同一家公司拍拖就5會散?同一間學校就5會散?啟智以外同一個圈子就5會散麼?做人5好咁悲觀,哩個非志願者推行所為,請推行積極の思想哦!!

難道我過往咁多段感情都5得,就賴同我拍拖的全部都會散?笑S....

愛情如果因為圈子5相同就能達到永遠,咁都5需要志願緣囖(*^__^*) 嘻嘻……
原帖由 咸湿打工仔 于 2009-3-26 12:37 发表
粗略估计...
系启智拍拖五一定会分手的,系其它地方拍拖一样会分手,这些就系缘分啦,你又见过系启智结了婚的吗?我就见证过啦。
原帖由 linyc 于 2009-3-27 06:35 发表
其实两个人分手关启智咩事呢?
难道你不是启智的就不会分手?
linyc我支持你的意见,大家放心我们志愿缘发展得好会向外发展等大家有机会认识更多的人。志愿缘至不过系制造机会比大家认识的一个平台,成五成功,有无缘分就要睇大家的造化了。
决定因果关系的不是哪个平台,领域~
人心,决定一切
世间万物,都为人所用,睇下人们用咩心态去利用
种善因,得善果~

路遥知马力。。。
并非必然...
题目好明确...有80%....嗯..有同感..哈..
有20%喺幸福嘎...不过80%嘎多
都系细路,未生埋脑笋,衰一时冲动
体离呢个问题 都好多人关注..我都好认同大家既观点...如果我个题目改成"系启智拍拖有百分之80都会结婚的"我觉得反应会钟激烈.....!系启智拍拖有百分之80都系分手的...我吾觉得有任何问题....之前我钟林住讲90的. ..首先我吾需要有人
Support我既观点....但希望大家吾好断章取义....歪曲我既意思..我几时有讲过系启智10个有8个分手关启智事..再者我系启智虽然吾系好耐.不过我识得既人.只有1Pair系可以结婚..其他果D因为信念吾同.而分手..大有人在...如果因为我讲左呢1,2句野会影响会到热恋中既情女..我都觉得几犀利...系一起就点都会一起..~

打工仔您好,我是08J295光头佬,问题本身可以探讨,本人觉得是放帖的地方在“志愿缘"有点尴尬,还有点不成熟。。。。(个人意见啊)

联系我QQ763767242。电话13922177717,缘份的天空Q群19590009

啊老工,你感讲法~~会搞到D女仔唔见晒, 无啖好食......
俊俊总系讲埋D甘噶话题,,,你叫我点回应你好
呃。。据我识得噶~~的确分佐5少~~
而到家下系埋一齐噶都5少~~
不过数据几多~~就真的无从考究了~·
不过真心的人点都会系系埋一齐的
分手也系好正常。。
无必要甘介怀呢D话题呢
你又知??你调查过吖??
原帖由 平凡人生 于 2009-3-27 12:21 发表

听到的第一感觉会觉得对方好伟大,好有爱心,但冧深一层,志愿者也只不过系一个普通人,都系有私心、自私、幼稚、不负责任的一面。只不过用佐“志愿者”依三个字去美化佐人的某些方面。纯属个人见解。

好认同吖```一开始会睇到光环``但真真正正系点又有边个会知```