免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城

奉劝各位志愿者.不要成为捕捉对象.

呵呵~~~~年尾要提高警惕 哦~~~!!!
点解无人肯光顾我?贼仔都怕我?虽然我经常反客为主,但我都会留一蚊啤你地返家哦。
其实我都经常见据地偷野,但建议大家吾好冲动,因为冲动会受到惩罚。我见过好多次,平时见据地偷滴衰哥同衰女都学下睁一只眼,吾系话我吾想抓贼,以系好多人都失去左道德同助人个心。记得有一次,又见到贼仔出手,今次个目标系个阿婆,在落车果一刻,拒抢左个阿婆个包。我最体吾过个系虾老人能家个人,于是我追落去,接着又有几个同我一齐追过去,我胆更大,于是加速,一个无影脚飞过去放倒个贼仔,接着同据展开打斗。运气吾错条油仔打吾过我,后面个人亦追到。我正开心…
点知,哎!被人背后踢佐一脚,接着几个人同我劈过。一拳终难敌四手,最终我被人劈倒,果几个人留佐句,下次再多管行事有你好体。接着几个人就走左。最激气仲系旁边个路人居然无个人肯帮手,全部体热闹,哎。一个打五个,晕。
一般贼仔吾会一个出动,最少都三四个,所有冲动个朋友要注意啦。如果同朋友一齐个就同据死过,如果得自己就算啦。如果旁边个乘客朋路人肯帮手抓贼,贼点会甘猖狂?
可恶的小偷,我憎恨死他们。。。。
见到有贼给人抓就往残里打就系喇   专打距 肾位 大阵 医返都冇得再出来稳食
最怕打残个贼仔,自己要吃皇家饭。唔值!
最討厭個d衰人!!!
雖然硪沒俾人偷過或者搶劫(除左初一啲時候試過一次,之後都一直都沒了)..
依家..哼哼...硪特別小心啊..
不過都因為硪自身原因..
唔多中意陌生人靠近咯...靚仔就話姐..老d或者醜樣d行埋來就想避啦...
人多嘎話....無論男女老少就算唔小心碰到我一下全身細包都即刻豎起曬啦....
遇到色狼避得仲快啊....之前有人想碰硪硪即刻就跳到鬼死甘遠了...不過都好彩距沒跟埋來..哈哈
........................楼上好似讲紧色狼.5系小偷~

..

我穷啊 距见到我啦走啦
唉``````D小偷真系好可恶,我今年已经遇到好几次了
小心小心~~~
....

大家搭车要小心谨慎呀,~
呢家年尾了..傻都知道广州到左呢个时候偷野抢野特别多....呢家广州答车感鬼多人.吾好话一个人自己要小心D.就算成班人更加要小心.琴晚我又见到有人比人偷手机....~系部车到有讲又笑.点知临落车先知比人偷左..

就系单单呢12月上半月.我就已经听到有2个志愿者答车比人偷手机.我本人系前3,4个月都比人偷过.真系非常气愤..果D感既死人头...同时e都怪自己太过大意..所以真系奉劝大家上车打醒12分精神...!