免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 康寿之家

2006.08.13风雨同路康寿行分享贴(相片待传)

真情,12号果日你生日咩~~~~唉,我miss左添,下次再比机会你请我吃野啦~~~~
关住康寿,一直.............

下面引用由缘梦2006/08/15 08:06pm 发表的内容:
我是今天加入广州青年志愿网的,我不知道怎么报名参加活动,你们能告诉我吗?我好想和大家一起帮助有需要帮助的人.
广青每个星期六下午都会系地王广场度现场报名啊..你去就得呱啦....
不过详细你可以睇网页啊...

下面引用由牛腩面2006/08/15 11:15pm 发表的内容:
真情,12号果日你生日咩~~~~唉,我miss左添,下次再比机会你请我吃野啦~~~~
关住康寿,一直.............
是13号呀,你又讲错野,罚请大家食饭.

下面引用由缘梦2006/08/15 08:06pm 发表的内容:
我是今天加入广州青年志愿网的,我不知道怎么报名参加活动,你们能告诉我吗?我好想和大家一起帮助有需要帮助的人.
报名参加义工活动,首先必须是广州青年志愿者的成员,如果你仲未系的话,可以在每个星期六的下午(14:00-17:00)到中山三路地王广场3260义务工作坊报名,加入志愿者行列后就可以在网上每个服务点的活动报名贴,根据自己的实际情况报名参加活动.
广青网志愿者报名表格下载链接www.baoming.org  
http://lisen.www83.cn4e.com/cgi-bin/topic.cgi?forum=4&topic=6970&show=0

呵呵,咁大镬啊? 热闹D好,老人家又开心,大家做得都开心.
今个星期太忙所以无去到,下次我再来捧场啦.
希音,我负责开果个婆婆返屋企啦? 都好,邓佢开心. 怪唔得哩几个星期佢肯出来晒太阳啦,可能知道要返去啦,心情好啦.有少少挂住佢添,毕竟服务咗好多好多次.下次又要再换一个服务对象啦,大家当我新人得嘎啦.

支持康寿~!!!!!!!希望康寿越办越好~!!!!!!!

鸿仔路过……

HIHI,我迟左添~~~
好开心见到康寿现在既状态,真系好好啊~~~
琴晚同提子吃饭,听距讲起好多果日既事情,搞到我不知几羡慕~如果唔系因为考试要温书,我实去架!!!
系咯,康寿系我地一手凑大个仔!我地点会离弃距呢?当我地忙完自己既事情之后,实会继续陪你成长架!!
我爱康寿,康寿爱我~~~

系啊系啊,仲有野未讲添~~~
其实呢,我真系好中意康寿架!点解呢?因为有我爱人系度咯!
如果唔系康寿,我点会同我爱人如此甜蜜呢……嘿,提子,唔好开心住,呢个爱人唔系指你!!!
哈哈,不过,提子真系几可爱既……好多新人都系甘同我讲,搞到我呷晒醋……其实,我都好可爱架!如果唔系提子又点会爱我呢??系唔系?
睇住康寿成长,亦都睇住提子呢个新手妈妈点凑大呢个“仔”,一个尽职既好妈妈先可以将呢个仔培养成今日赶样咯……
呵呵,我唔系为提子做宣传,不过距真系几好架!特别系距身边有我呢个爱人一直系度支持距!!!恩恩,你地唔好离间我同距既感情啊~~~~
好啦~~~我要走啦,其实,呢段说话都系提子“逼”我讲既……大家心照就得啦~~~88

首先多谢提子姐姐帮我报名同埋发张帖过梨卑我
其次我霖希音讲果个婆婆应该系梁婆婆
最后希望大家继续以行动支持康寿!

都系果句:见狗如见人!   阿狗!

蹄子~~~~~~~点解叫我地一肥一瘦!!!!!!!
大家多D来康寿一顶会见到两个英俊的热心的小伙子就是~~``小强与淋病~~
下次康寿见~~

哈哈....迟左好多添!!真系唔好意思啊!!我就系瘦锰锰嘅“肥仔耀”啊!
第一次参加活动,真系感受好多!不过觉得自己做到嘅野真系好少.....同D婆婆聊天真系都几难打开话题....呢方面真系要好好加强下先得囖!!
   最好就系学多种语言啦!!真系唔掂啊!听唔明白客家话....下次好难出来昆了。
好多谢上次帮我手嘅两位靓女,唔左距地我就唔知道点同婆婆讲落去了!因为基本上都系距地讲嘅,我系旁边就系笑同点头......
   搞卫生都唔易嘎!!扫树叶都几麻烦嘅!!哈哈....多谢个位嘅合作,好快甘完成事情....下次要努力学习下客家话先得了。

甘耐未有相睇~~
上期又系~~
快d出相拉~~~
                                     ——Elong
THE END……

两杯..提子...
我顶你地两个唔顺啦...
救命啊....

[这个贴子最后由木川在 2006/08/24 09:12am 第 3 次编辑]