免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: 高§妹

故事接龙

故事接龙

木木竟然使出最阴险既一招——时光倒流!又将星星带番去鸡蛋叮出世既果一刻啦!距有咩计划呢?距想搞出如何一番惊天地泣鬼神既阴谋呢?可惜啊,距点都估唔到,就响时光隧道入边,距同星星竟然会撞到只鬼(简称ghost),而且仲要将呢只ghost带番人间……从此,人间就有排乱咯……
欲知后事如何,其中情节,请听下回分解……

故事接龙

知道咗发生咗黎件事之后.高妹系死海度跳翻出黎...变身成为"高妹裸体美少女"用咗裸体死光.对付ghost,,点知道GHOST一吃咗"救命木木一次大"丸.变大啊....高妹吓咗一跳...

故事接龙

大家五使理上面咯个,由两杯咯个继续接落去

故事接龙

接杯杯......
由条时光隧道翻到去只蛋出世既时候.场面更加混乱喇.
因为今次突然多左只星星,木木同ghost喔.
大老板等人见到距地吓左一跳..........

故事接龙

大老板就好认真审慎咁问猩猩...五百年前你真系和一棵叫苹果噶苹果树..发生咗一段凄美噶爱情故事?(当中忽略咗木木同ghost的说)

故事接龙

点知突然间,系个天度跌佐只无皮蕉落离,猩猩见到蕉,当然就第一时间冲上去吃佐佢,但系点知只蕉入面居然藏住S个灵魂,结果猩猩就比S个灵魂,即系只蕉搞到个肚鬼死甘痛,痛苦到回答五到大老板嘅审问

故事接龙

就系哩个时候..大老板理都无理吸星大法...吸咗S噶灵魂出黎..猩猩就话就系嗰棵苹果树..启发咗牛顿发明地心吸力噶啦...所以区好仰慕棵树...其实.猩猩隐瞒咗区深爱苹果..因为猩猩知道改自己噶历史...可能会搞到自己再到见5到苹果...

故事接龙

虽然猩猩好痛苦..痛苦到无法用语言来回答大老板质询....之后聪明噶猩猩灵机一触...用距灵敏肢体.和利用ghost.演绎番..五百年前..在花果山..水廉洞旁..猩猩和苹果树的..一切一切...大老板看到..抱头通哭..真的相信猩猩原来其实最爱系苹果而悟系世人误解的香蕉!

故事接龙

当知道猩猩最爱嘅系苹果而5系香蕉之后,S嘅灵魂竟然伤心过度,将佢嘅真身吸引佐出里,搞到个场越来越多人

故事接龙

老乌係如此混乱嘅情况下。。。用咗一招大绝。。。“极度毁灭”(都唔知咩嚟嘅)。。。讲地球上所有生物都毁灭嗮。。。剩翻老乌同埋ghsot喺度。。。

故事接龙

老乌好奇怪点解ghost仲系度,莫非ghost有同距一样既功力??
为免ghost以后取代自己既位置,于是老乌决定消灭埋ghost...

故事接龙

从此...就得番老乌一个系度...孤独的距..突然回想起..猩猩果一句说话..从前有一个苹果放系我面前..我无好好去珍惜...当距比送咗去做苹果汁之后..我先后悔莫及...假如个天比多次机会我...我会对住个苹果说...既然你都快要送去做果汁..倒不如直接送入我个肚算啦...就因为呢句说话...大老板深深体会到..猩猩系好爱个苹果..又永远留距系身边只有食咗距落肚...就咁样~~老乌决定用距剩余功力使出一招...无极从生..将善良噶猩猩和可爱噶苹果~带番来原本没有爱的世界..之后猩猩和苹果过住幸福的生活!(全文完)

故事接龙

有无搞错,
未问过我就ending

故事接龙

好快甘,第2个故事又开始啦,,话说公元3000年,,,有个系石头爆出来既马骝.叫伯星,距出左世啦,但系距...

故事接龙

但系距竟然唔中意食香蕉喔!点解呢?好奇咩?!距都唔系正常既马骝!距见到乜野(动物又好,植物又好,甚至对住距既父母——石头)都话:“我净系中意苹果咋!……”……呢种精神固然可歌可泣,可惜,呢个世界仲有样野,叫做“襄王有心,神女无梦”。苹果听到伯星表白之后,就惊到决定从此消失。所以,呢个就系点解公元3000年,会无左苹果呢样野既真正原因啦!令到我地大家最中意既苹果无影无踪既始作俑者就系果只衰伯星!!!距开始感到,全世界既人已经将矛头对准距……
呢只马骝既命运就此决定,距难逃成为众矢之的既结局~~~
欲知后事如何,其中情节,请听下位分解……
咔咔~~~~~