免费注册

QQ登录

只需一步,快速开始

乌托邦队长等您来提问乌托邦队长的微博乌托邦队长的百度知道乌托邦队长的悟空问答
乌托邦队长的知乎乌托邦队长的头条志愿者报名咨询乌托邦队长微信公众号
加入启智报名志愿者义工登记助力志愿之城
楼主: ch11www

细细粒の良品搞笑专用贴

细细粒の良品搞笑专用贴

靓仔,你仲未开学咩?
你甘闲的?可以打工赚生活费未阿

细细粒の良品搞笑专用贴

你就傻啊~~

细细粒の良品搞笑专用贴

to师姐  就来开学喇
to+k 骑骑骑  你==仲会继续

细细粒の良品搞笑专用贴

114: 你好, 114, 請問有咩幫到你?
嘉琪: 唔該要徐若瑄電話呀! 交易廣場架!
114: (猛抓頭皮 ..徐若瑄?交易廣場???) 小姐,
      請問係私人定公司電話?架?
嘉琪: 唔係呀! 係酒家?架!
114: (酒家???  靈機一觸) 係咪翠玉軒呀?
嘉琪: 係呀, 唔該!!
114: (笑到面都紅埋) 請記低號碼....

细细粒の良品搞笑专用贴

114: 你好, 電話查詢, 請問有咩幫到你?
嘉琪: 唔該豐明銀行呀!
114: 請問要邊區呢?
嘉琪: 有邊區呀?
114: 有荔湾, 越秀, 天河, 白云
嘉琪: 咁要黄埔啦!
114: 小姐, 唔好意思, 無黄埔區喎!
亞嬋: ?? 咁有邊區呀?
114: (頂...又講多次) 係有荔湾, 越秀, 天河, 白云;
嘉琪: 咁黄埔呢?
114: (你老闆;, 本人唔想再拖) 小姐, 無黄埔區架,
     或者比最近;天河分行岩你啦
嘉琪: 唉...咁麻煩架, 是但喇!
114: 係, 請記低號碼....

细细粒の良品搞笑专用贴

好同情你啊嘉琪...
不过实在太搞笑...^_^

细细粒の良品搞笑专用贴

我明白晒啦.K,你以后5使再解释.5错啊

细细粒の良品搞笑专用贴

嘉琪到校长果度投诉距个英文老师
嘉琪:校长,我投诉啊,英文老师唔给我去厕所啊!
校长:乜有d甘咯事咩?
嘉琪:系啊,我上课果阵问距,我可唔可以去厕所啊?
校长:甘距点答你丫
嘉琪:距话go ahead
校长:甘有咩问题啊?
嘉琪:距咯意思系话去你个头喔
校长:..............

细细粒の良品搞笑专用贴

死啦~~衰蜗牛..比你害死啦~~

细细粒の良品搞笑专用贴

嘉琪姐姐好惨!

细细粒の良品搞笑专用贴

咩喔你而家篾几好

细细粒の良品搞笑专用贴

有人问嘉琪:“你阿妈系乜嘢人?”
嘉琪:“我冧佢应该系女人呱,唔系佢又点生到我出嚟?”

细细粒の良品搞笑专用贴

好搞笑啵~!不过当事人就惨了。哈哈~

细细粒の良品搞笑专用贴

某科學:IT就是IT(Information Technology) 信息技术
  指以计算机为基础的能采集、存储、处理、管理和传输信息的技术。
某小學生:IT就是它(it)。
某國企老總:IT就是信息化就能如何如何,就能加强企业核心竞争力!
某MIN工:IT就是網吧別,快點來陪我玩傳奇撒~~~~
嘉琪:“IT”不就是做坏事被抓到了,挨了一下踢。

细细粒の良品搞笑专用贴

当事人系好惨啊~~